Műkő virágláda kínálatunkban Ön is megtalálja kerti virágaihoz leginkább illőt.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Napjaink változó időjárása növényeinket is megviseli, különösen ha az extrém hőségről van szó. A napra kitett, műanyag vázába ültetett kerti növényünk ilyen időben könnyen elpusztulhat, egyszerűen megfő a gyökérzete. Ezért is ajánljuk egy műkő virágláda beszerzését – tekintse meg kínálatunkat, melyből Ön kedvére válogathat! Egy ilyen műkő virágtartó legnagyobb előnye, hogy képes hűteni a növény gyökérzetét, ezzel határozottan megnövelve annak élettartamát. Magyar és olasz műkő virágtartó kínálatunk minden darabja szerkezetének köszönhetően megtartja a nedvességet, szabályozza a növény vízfelhasználását, és ezzel megóvja a kiszáradástól. Kertekbe kínálunk fagyálló műkő virágtartókat.

Rendkívül széleskörű kerti virágláda választékkal várjuk üzleteinkben a kedves vevőt; méret-, forma- és színgazdagság jellemzi kínálatunkat. Ha Ön kifejezetten a magyar termékeket részesíti előnyben, rendelhet magyar kőfaragó mesterek kiváló munkáiból, de ezen kívül még válogathat az olasz műkőcsalád remekei között is. Legyen szó akár lekerekített vagy szögletes, hordó vagy fonott formájú virágtartóról, Ön mindenképpen minőséget és tartósságot kap kézhez tőlünk. A kiváló minőségű fehér cementből készült kerti virágláda a beleültetett növények számára kedvező mikroklímát teremt, így garantálva azt, hogy minél tovább gyönyörködhessen szeretett növényének látványában.

Az egyszerűbb műkő virágláda és a díszített virágtartók számos fajtája várja nálunk a kertjüket díszíteni vágyókat. Ízléstől függően, a letisztult formáktól a hagyományos vagy az érdekes, izgalmas formákig sokféle stílus várja a vásárlókat, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb és legkedvesebb külalakú virágtartót. A műkő virágláda jól beilleszthető teraszokra, kertekbe, vagy akár közterületekre. Válasszon egyéni igényének megfelelő műkő virágtartót, többféle színben! Színválasztékunk megmozgatja a fantáziáját: megtalálja a fehéret és különböző árnyalatait, a pasztell sárgát, a mediterrán vöröset, és a barnás meleg színárnyalatokat is. A műkő virágláda továbbá lehet szögletes, kerekded, absztrakt és figurális formájú.

Cégünk egyik kiemelt célja, hogy segítsünk kiválasztani az Önnek legideálisabb virágtartót. Ha a kerti virágláda műkőből készül, drága dísznövényeit nem kell félteni attól, hogy kiszáradnak még a nagy melegben sem. A kiváló alapanyagok, és a precíz gyártástechnológia garantálja növényei hosszú élettartamát. Fagyálló, színtartó virágládák széles választékával várjuk üzleteinkben. Ha Ön szépíti, átalakítja kertjét, akkor fokozottan ajánljuk Önnek, hogy tekintse meg kerti virágláda kínálatunkat! Megbízható minőség és sokféleség, amit nyújtani tudunk Önnek. A kiváló minőségű fehér cementből készült virágládákba bátran ültethet egynyári, kétnyári és évelő növényeket is. Az örökzöldek télen is pompáznak ezekben a remekbeszabott műkő edényekben. Mint már említettük, a jó víz- és hőszabályozás is előnye ezeknek a kerti virágtartóknak.

Fontos, hogy dísznövényei a legmegfelelőbb helyre kerüljenek; egy műkő kerti virágláda pedig tökéletesen megfelel erre. Kiváló minőségű fehér cementből és olasz műkőből készült virágládáinkba ültethet virágokat, örökzöld fát, cserjét, vagy bokrot – a műkő virágtartók kiváló hő- és vízszabályozása garancia arra, hogy bármilyen növényt is válasszon, az garantáltan sokáig díszítse kertjét. Nem kell félnie attól, hogy növénye szétfagy, vagy hogy a nap szétégeti, ugyanis ideális környezetet, mikroklímát biztosít a növények számára egy műkő virágláda. Helyi adottságaihoz keresse meg a legmegfelelőbb színű és formájú virágtartót! Parkokba, közterekre, intézményekbe is ajánljuk termékeinket.

Műkő antik virágládáinkat hatféle méretben kínáljuk. Lakásban is bátran elhelyezhető ez a virágláda család. Kézzel festett, minőségi alapanyagból készült termékekről van szó, melyek roppant tartósak. Sárga, korall, antik szürke és világosszürke színben rendelhetőek. Kínálatunk másik darabja, a mozaikos szögletes műkő virágláda szépen beültetve növényekkel egy kisebb kert és udvar dekorálását is megoldja. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a nagyobb méretű virágláda igen súlyos, ezért érdemes jól átgondolni végleges helyét a kertben. Ha azonban kevés szabad helye van csak, akkor Önnek kisméretű virágtartóink egyike, például a bordás kerti virágláda ajánlott.

Aki a magyar mesterek műkő virágtartóit szeretné viszontlátni kertjében, az nálunk számos kiváló darabot is megtalálhat. Ezek közül is kiemelten ajánljuk a roppant ízléses Villány műkő virágláda alkotást. Elegáns vonalvezetése és a visszafogott díszítése miatt sokféle kertbe beilleszthető. Ez a fennkölt küllemű kerti virágláda ötféle színben is rendelhető: szürke antik, barna, bézs, terrakotta és mohazöld. Természetes stílust képvisel a Fatörzs virágvályú, amely igazi újdonság a magyar műkő virágtartó palettán. Ez a kerti virágláda kétféle színben is megvásárolható (fehér és barna). A figurás virágvályú változat díszesebb és széles talpat is gyártanak hozzá, ami a műkő virágláda stabilitását nagyban fokozza.

Ajánljuk még figyelmébe különleges formavilágú virágtartóinkat is. A szürke és sárga színben rendelhető, négyzet alakú sziklás virágláda kellemesen természetes hatást kelt kertjében. Ugyanígy a farönk alakú termékünk is remekül beleolvad a környezetbe, összeházasítva az organikus formát a műkő stabilitásával. Vendéglátóipari helyeken is kiváló szolgálatot tesz díszítőelemként, például bronz színezéssel. Borospincék környezetét garantáltan feldobja a mediterrán jellegű, több színben is választható szőlőfürtös virágláda. A dézsa virágláda is pazar dekoráció lehet kertjében, vidám hangulatot és játékosságot csempészhet mindennapjaiba.

Ezek a műkőből készült virágtartók bármilyen környezetben elhelyezhetők, ahol a kő és a növény harmóniája emelni tudja a hely esztétikumát és javítani az ott megforduló emberek közérzetét. Persze az alapos körültekintéssel kiválasztott és jól elhelyezett műkő virágláda önmagában is kellő díszítő értékkel bír. Színválasztékunk is garantálja a műkő virágláda sokoldalú beilleszthetőségét. Reméljük, hogy kerti virágláda kínálatunk elnyerte tetszését, és felkeres majd minket üzleteinkben, hogy élőben is válogathasson remek minőségű termékeink között!