Egy szép műkő váza kerti növényét mutatós díszé varázsolja.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Aki szeretne különleges virágtartót növényei számára, nálunk megtalálja. Az egyszerű műkő váza mellett a különleges formájú és díszítésű kerti váza is gazdagítja kínálatunkat. Napjaink változó időjárása növényeinket is rendkívüli módon megviseli, ezért ajánljuk Önnek, hogy használjon kő vázát, mely képes hűteni a kerti növények gyökérzetét, szabályozni a növény vízfelhasználását. A kő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe, éppen ezért logikus és esztétikus választás lehet. Vázáinkat ajánljuk teraszokra, kertekbe, de akár lakásban is jól mutat egy ilyen műkő virágtartó. Kínálatunkban szereplő termékeink anyaga garantáltan ellenáll a természet minden viszontagságának. A műkő virágtartó egyik legnagyobb előnye, hogy télen is nyugodtan kint lehet hagyni a szabadban, mivel teljes mértékben fagyálló.

Ha növényei számára valamilyen különleges kerti vázát képzelt el, akkor látogasson el hozzánk, és garantáltan megtalálja, amit keresett! Több színben rendelhetőek termékeink. Szobanövényeit és kerti virágait ültesse műkő virágtartókba! Cégünk fehér cementből és műkőből készült virágtartóit ajánljuk szíves figyelmükbe. Téli kertekbe, sőt még lakásokba is ajánljuk kiváló minőségű, tartós, fagyálló műkő virágtartóinkat. Nem kell attól félni, hogy a váza elfagy, eltöredezik, vagy túlmelegszik. Szerkezetüknél fogva ezek a virágtartók szabályozni tudják a növények víz- és hőháztartását, ezzel megkönnyítve az Ön életét. Ideális ültető hely lehet szobanövényeinek is a műkő váza.

Kulcsszó
a sokféleség: formában, méretben, díszítettségben egyaránt. Törekszünk arra, hogy kisméretű kaktuszának és nagyra nőtt fikuszának is ki tudja választani a legmegfelelőbb műkő váza virágtartót kínálatunkból. Széleskörű választékunkban fellelhetőek többek között kerek, ovális, szögletes, többszintes, és szív alakú edények 20 cm-től a 100 cm-es átmérőig, füles, leveles, fonott, bordás díszítéssel. Bakancs, vagy női fej alakú műkő váza éppúgy megtalálható kínálatunkban, mint a komolyabb stílust képviselő Medici vázák. Aki igazán különlegeset szeretne, az feltétlenül tekintse meg a szoborral kombinált műkő virágtartóinkat. Figyelmükbe ajánljuk egészen nagyméretű színes műkő virágtartó edényeinket és virágtartó táljainkat. Ezen termékeink azért is figyelemreméltóak, mert neves magyar kőfaragók műhelyeiből kerültek ki, ezzel tökéletes minőséget biztosítva Önnek!

Környezetébe vidámságot csempészhet egy jól elhelyezett kerti váza segítségével. Erre például tökéletes a minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készült hattyú alakú virágtartó. További állatfigurás virágtartóinkat kiemelten ajánljuk óvodákba és iskolákba, nem csak dekoratív, hanem nevelési funkciója miatt is. Állatos kerti váza kínálatunkban megtalálhatóak többek között tyúk, nyúl, kacsa és kutya alakos változatok is. Ebben a kategóriában az egyik legnépszerűbb termékünk a 87 cm magas virágtartó szamár, mely rendkívül masszív, éppen ezért jól viseli a csapongó időjárást. Ha azonban olyan virágtartót keres, mely kisebb helyen, akár a lakása egy zugában, vagy az asztalán is elfér, bátran ajánljuk figyelmébe apróbb, humoros darabjainkat. Ilyen például a bakancs alakú váza kisegérrel, amit akár íróasztalára is tehet, hogy feldobja közvetlen környezetét.

Gondolja át, és kényeztesse növényeit kő anyagú virágtartóinkban! Nem vitás, hogy egy központi helyen elhelyezett ízléses műkő váza nagyban hozzájárulhat kertünk, környezetünk szebbé tételéhez. A műkő váza kiegészítőként is fokozni tudja egy kerti kiülő barátságos hangulatát, teraszunk burkolatának különlegességét. Keresse magyar és olasz mesterek műkő virágtartóit! Ismerje meg dekoratív és praktikus kerti vázáinkat, és kertjébe válasszon igényének és növényének megfelelő műkő virágtartót! Óriási kerti váza kínálatunk csak az Ön rendelkezésére áll, hogy így könnyítsük meg a dolgát. A műanyag virágtartók ideje lejárt, újítson otthonában a kerti vázák területén is! A műkő váza rendkívül stabil és a növény számára ideális ültetési hely, remek hő- és vízszabályozása miatt.

Egy kerti váza módfelett esztétikus, és hosszú távra is alkalmas növénytartó és díszítő lehet otthonában. Kínálatunkban az egyszerű, elegáns darabok mellett a luxusigényeket is kielégítő színvonalú termékek is megtalálhatóak. Fehér cement vázáink között a klasszikus kehely forma megtalálható női arcképes, illetve oroszlánfejes változatban is. A reneszánsz hangulatát idéző műkő virágtartó termékeink levélmintás, rózsás díszítésűek; ez kellemes összhatást nyújthat növényeinek látványa mellett. Bronz, gránit színekben még különlegesebbek ezek a termékek. Vidám hangulatot kölcsönöznek a kertnek figurás edényeink, úgymint a szamár, bakancs, vagy a talicskás fiú: szobor és beültethető tér együtt éri el a kívánt díszítőhatást ezeknél a műkő virágtartóknál. Dekoratív kertekbe ajánljuk elsősorban emberalakos termékeinket: egy ilyen kerti váza egészen biztosan feldobja majd a számára kijelölt teret! Közületeknek elsősorban a cserép formájú műkő váza az, amit kínálunk elérhető áron.

Hazánkban is rendkívül kedveltek az olasz műkőcsalád termékei, melyek helyezhetőek kertekbe, parkokba, vendéglátó ipari helyek teraszaira, vagy akár egy-egy üde színfoltként belső terekbe is. Az olasz gyártó háromfajta termékvonalat kínál, több színben, a sárgától a rusztikus szürkéig. A kivételes műkő váza kínálat különösen alkalmassá teszi kültéri közterek, éttermek, cukrászdák dekorálására. A rusztikus műkő váza termékvonal diszkréten illeszkedik bármilyen környezetbe, ennek ellenére nem lehet nem észrevenni, valósággal vonzza a tekintetet. A fantázia kehely műkő váza nagyobb évelő növény beültetésére is alkalmas, az egyik legkiválóbb kerti váza.

Emellett
természetesen a magyar műkő termékcsalád rétegelt lemez műkő váza termékei is népszerűek. Egy ilyen műkő váza formája hosszúkás, amely több növény beültetését is lehetővé teszi. Magyar műkő virágtartó termékeink megrendelhetők szürke, sárga és terrakotta színben. Kérjük, tekintse meg választékunkat, és látogasson el üzleteink valamelyikébe, hogy kedvére válogathasson műkő virágtartó és kerti váza kínálatunkból!