Kerti műkő szökőkútjainkkal vigye be kertjébe a víz megnyugtató csobogását.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A szökőkútban létrejön a természet és a művészet találkozása. A szökőkúthoz a természet adja az anyagot, a művész pedig a formát. Habár eredetileg pusztán funkcionális szerepük volt, mára már inkább dekorációként használják őket. A víz közelsége megnyugtatóan, pihentetően hat ránk, ezért igyekeznek a környezet alakítói, az építészek és városrendezők egyre gyakrabban beilleszteni a szökőkutakat mindennapjainkba, hétköznapi életvitelünk sodrása mentén.

Szeretnénk felhívni figyelmét exkluzív, finoman megmunkált műkő szökőkútjainkra, melyek segítségével igazán különlegessé varázsolhatja kertjét. Egy szép szökőkút izgalmassá teszi szűkebb környezetünket, üde színfoltja a kertnek. Különösen akkor hasznos, ha egy kerti tó már nem fér el, vagy a nyílt vízfelület veszélyes lehet a kisgyerekekre. Műkő szökőkútjaink segítségével kertjébe viheti a víz látványát, és annak megnyugtató csobogását. A víz közelsége tudatalattinkban a kikapcsolódást, a felszabadultság érzését váltja ki, ezáltal oldja a feszültséget. A kerteken kívül egy műkő szökőkút a méretéből adódóan dekoratív lehet közterületeken és vendéglátóhelyeken egyaránt. Kerti szökőkútjaink minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készülnek, az időjárás viszontagságainak pedig teljes mértékben ellenállnak; fagyállóak.

A kertek hangulatát, stílusát az élettelen és élő építőelemek, a növények összessége adja meg. Éppen ezért nem könnyű feladat a hazai viszonyok között mediterrán kertet létesíteni, mert a természeti adottságok nagyban eltérőek a mediterrán éghajlatú területekétől. Nem könnyű, viszont nem is lehetetlen a megvalósítása! Ajánljuk Önnek a legkedvezőbb és legmutatósabb mediterrán jellegű műkő szökőkút kínálatunkat. Persze fontos szempont, hogy a helyi adottságoknak legmegfelelőbb stílusú és színű szökőkutat válasszuk. Ha ellátogat üzleteink valamelyikébe, mi mindenképpen tudunk Önnek segíteni ebben!

Miért jó, ha van egy szökőkútja? Egyrészt a műkő harmonizál a természettel, másrészt maga a szökőkút a vizet, mint lételemet szimbolizálja. A szökőkút az egyik legnépszerűbb feng shui kerti elem, amikor a víz megjelenéséről beszélünk (magának a feng shui szókapcsolatnak is jelentése „a szél és víz”). Energiával tölti fel az emberi testet és lelket egyaránt, valamint nyugtatóan hat az idegrendszerre is, ami kiemelt fontossággal bír rohanó, stresszel teli világunkban. Ma már minden nagyobb áruházban és kisebb virágüzletben is beszerezhető, de megtaláljuk barkácsboltokban és kertészeti árudákban is valamilyen formában. Nálunk kiváló minőségű, széleskörű stílus- és formagazdagságú műkő szökőkút választékkal találkozik, így egészen biztosan megtalálja azt, amit keres!

Térjen be üzleteinkbe! Nálunk kertjének mérete szerint többféle műkő szökőkút áll rendelkezésére. Ha kevés helye van, az egytálcás, kisebb építésű műkő szökőkút az, amit leginkább ajánlunk Önnek. Amennyiben elegendő hely áll rendelkezésére, érdemes az impozáns megjelenésű több tálcás, díszesebb műkő szökőkút egyikét választania. A műkő szökőkút kínálatunk bármelyik darabját be tudja állítani kerti tavába is, így garantáltan még érdekesebb lesz az összhatás. A műkő szilárdsága vetekszik a betonéval, tehát nagy szilárdságú, súlyos darabokról van szó, ezért meg kell jegyeznünk, hogy a szökőkút beállítása alapos körültekintést és odafigyelést kíván. Ha úgy tartja kedve, a szökőkút köré medencét is építhet. Cégünk csodaszép műkő medencéket kínál ráhelyezhető növénymintás szökőkútfejjel. Egy ilyen műkő szökőkúttal ellátott medence igazán rendkívüli látványt biztosít kertjében!

Nyári estéken nincs is jobb érzés, mint üldögélni egy szép műkő szökőkút szegélyén a szeretteinkkel és hallgatni a víz nyugtató csobogását. Kínálatunkban megtalálható műkő szökőkútjaink több színben is megrendelhetőek, úgy mint bronz, sárga, gránit antik, fehér és réz színben. Műkő szökőkút választékunkban többek között fellelhető a díszített műkő szökőkút mellett az egyszerűbb vonalvezetésű, illetve modernebb, például csavart formájú szökőkút is. Célunk az, hogy minden kedves érdeklődő megtalálja az elképzelésének legmegfelelőbb szökőkutat. Ha Ön tudatosan alakítja életterét, akkor bizonyára tudja, hogy mekkora jelentősége van a zavartalan energia-áramlásnak közérzetünk szempontjából. Ennek érdekében rendelkezésére áll széles kínálatunk, melynek segítségével pontosan úgy rendezheti be álmai kertjét, ahogyan azt elképzelte.

A műkő szökőkút, csobogó, és kerti kút mind-mind a víz elemet szimbolizálja környezetünkben. Ne habozzon, tapasztalja meg, milyen változást hozhat az Ön életében is egy kis szökőkút! Fedezze fel személyesen szökőkútjaink szépségét! Nagyobb kertekbe, parkokba, intézmények fogadóterébe ajánljuk legnagyobb szökőkutunkat, az oroszlánfejes szökőkutat, melyhez dekoratív medencét is kínálunk. Önmagában is figyelemre méltó építmény 280 cm-es magasságával és 150 cm-es átmérőjével, az extra medencével pedig garantáltan a számára kijelölt tér ékköve és büszkesége lesz ez a kút! Emellett természetesen kisebb szökőkutakat is kínálunk széles választékban, változatos csúcsdíszekkel; például kecses, korsós női alakok vagy halacskás fiúk is találhatóak a kínálatban. Ha kedves vásárlóink további különlegességre vágynak, modern stílusú szökőkutakat is bemutatunk üzleteinkben.

A szökőkutak a víz energiája által a bőséget, a gazdagságot és a boldogságot hozzák el életünkbe. E tulajdonságuk és kellemes, nyugtató látványuk miatt egyre népszerűbbek kertjeinkben, és számolnak velük a városképért felelős mérnökök is – ezt is mutatja az a tény, hogy egyre több helyen találkozunk köztereken felállított szökőkúttal. A tereket, mint a közösségi élet csomópontjait rendkívüli módon feldobhatja egy-egy jól megválasztott darab. Egy műkő szökőkút kihelyezése azonban nem azt jelenti, hogy naphosszat a közelében tartózkodva kellene üldögélnünk. Áldásos hatását akkor is kifejti, amikor napokig a közelébe sem tudunk menni más teendőink miatt. Ezért gondoljuk úgy, hogy a műkő szökőkút kertjének elengedhetetlen része – nyugtat és gyönyörködtet. Kérjük, keresse fel üzleteink egyikét, és személyesen is megbizonyosodhat kertje eme leendő ékkövének áldásos hatásáról!