Műkő kerti szalonnasütőinkkel élvezetessé teheti a szalonnasütést a kertben.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Gyermekkorunk, ifjúkorunk kedves emlékei a közös kirándulások és táborozások szalonnasütései. Nem kíván bonyolult előkészületeket ez a szórakoztató, szabadtéri időtöltés. Kell hozzá tűz, egy kis sütnivaló élelem, például szalonna, egy kis kenyér, amire rácsepegtetjük a zsiradékot, és egy hegyes végű bot, amit belógatunk a tűz terébe, szalonnával felszúrva. Ez a leírás ma is megállja a helyét annyi különbséggel, hogy ma a legegyszerűbb házi barkácsolású darabtól az egyre tetszetősebb, többfunkciós, újszerűbb alapanyagokból készített kerti szalonnasütőkig minden igényt kielégítenek a gyártók. A mai kerti partik, baráti összejövetelek nélkülözhetetlen kellékei a grillező és szalonnasütő berendezések, kerti mini konyhával kiegészítve.

A szalonnasütés kertben közkedvelt nyári program, mely a család minden tagjának örömet tud szerezni, összehozza az embereket. A szabadtéri sütésnek egyedi hangulata van és az ételek is sajátos ízvilágot képviselnek. A legmodernebb kerti szalonnasütő garnitúrák érdekes, egyedi formákat, színeket, tartozékokat, több funkciót hordoznak. Ám van egy dolog, ami nem változik: a szalonnasütés, e remek közös tevékenység öröme természetes környezetben! Szerezzen családjának, barátainak örömet szalonnasütőinkkel! Különböző méretű műkő szalonnasütőket kínálunk, így egy népesebb vendégseregnek is remek szórakozást tud okozni a szalonnasütés a kertben, de kisebb létszámú társaságnak is ideális elfoglaltság.

Műkő kerti szalonnasütőink magyar kőfaragó mesterek kimagasló minőségű termékei, hagyományosan manufakturális módszerekkel készített kis szériás termékek, melyeket dinasztikus alapokon működő kisüzemekben állítanak elő. A gyártók minden egyes műkő szalonnasütőre teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak; ezek bizonyítottan rendkívüli strapabírású termékek. Érdekes, természetes formavilágú szalonnasütőket kínálunk! Választhat a sütőtérrel egybeépített ülőrészes és a külön pados, kerti szalonnasütők közül. Cégünk kerti szalonnasütői kiváló minőségű alapanyagból készülnek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, fagyállóak. Éppen ezért örömére válhat, hogy műkő szalonnasütőink télen is díszítik a kertet.

Különböző stílusú szalonnasütőket kínálunk. Az egyszerűbb egyfunkciós szalonnasütők mellett sokan keresik a többfunkciós építményeket. Ezek nagy előnye, hogy sütni, főzni és bográcsozni is lehet a szalonnasütés mellett. Műkő szalonnasütőink magyar kőfaragó műhelyekből kerülnek ki, melyek minden alkalommal kiváló minőséget biztosítanak kedves vevőinknek. Több méretben, színben, vas tartozékokkal kiegészítve rendelhetőek. Kiemelten ajánlott darabjaink közé tartozik például az Atlantisz, a Kéreg, a Bográcsos vagy a Sümeg műkő szalonnasütő is. Bármelyik berendezésről legyen szó, egész biztosan meg lesz elégedve szalonnasütője minőségével, és az általa okozott élményekkel.

Atlantisz szalonnasütőnk figyelemre méltó, biztonságos samott tűztérrel ellátott darab. Kényelmesen körbeülheti barátaival a stílusában azonos Atlantisz kerti bárszéken, melyet kimondottan ehhez a kerti szalonnasütőhöz terveztek a mesterek. Kéreg szalonnasütőnk igazi remekmű sárga, barna, terrakotta színben rendelhető. Vas tartozékai – rácsozott asztal, leakasztható faszéntartó tűzrács, 6 db saválló rozsdamentes nyárs, bográcstartó állvány, hővédő lemezgyűrű – eleve vonzó termékké teszik a szalonnasütést kedvelők körében. Ez a műkő szalonnasütő könnyen összeállítható, 7 elemből áll. Igazi természetes hangulatot áraszt, éppen ezért kiváló magyar termék a Bográcsos szalonnasütő spriccelt fehér vagy kavicsos kivitelben.

Kis helyigényű, de roppant igényes kivitelezésű a Sümeg kerti grill és szalonnasütő. Ezzel a formatervezett, többfunkciós kerti grillel a szalonnasütés kertben valóságos felüdülés lesz. A samott tűztérrel ellátott, 100 cm-es átmérővel rendelkező rusztikus sütő az alábbi színekben áll rendelkezésére: bézs, terrakotta, mohazöld, barna és szürke antik. Ha természetesebb hatásra vágyik, tekintse meg Tufás kerti szalonnasütőnket, mely 3 darab kőrészből és vas tartozékokból áll (a kőrész sárga, illetve szürke színben rendelhető). Nevéhez méltóan tufás műkő elemek határolják a tűzteret. Stílusban ehhez műkő szalonnasütőhöz illő székeket is vásárolhat, külön.

Egy fokkal grandiózusabb (ezért nagyobb társasághoz ideális) méretű műkő szalonnasütőnek számít a körtetejű, ívelt hátú tufás szalonnasütőnk. A sárga és terrakotta színben kapható kőrész 8 elemből áll, vas tartozékai között pedig fellelhető egy háromfunkciós grillkonyha (fatüzeléses és faszéntüzeléses üzemmóddal), rácsozott asztal, saválló rozsdamentes nyárskészlet és hővédő lemezgyűrű, többek között. Nyolcan remekül elférnek körülötte. A négyelemes rétegelt kerti szalonnasütő szintén szemrevaló termék, ugyanúgy vas tartozékok garmadáját tartalmazza, hogy minél kényelmesebb és zavartalanabb legyen a szalonnasütés a kertben. Különleges, rétegelt műkő elemek határolják.

Kifejezetten szalonnasütésre specializálódott termékeink mellett kínálatunkban megtalálhatók a szalonna sütésére ugyancsak alkalmas grill berendezések is. Ilyen például a Korall grill vagy a Kvarc kerti grill. Mindkét grillsütő körül hatan tudnak helyet foglalni. Míg előbbinél kétszemélyes padokat ajánlunk, úgy utóbbihoz székeket – mindkét ülő alkalmatosság színben és stílusban is passzol az adott sütőhöz. A szalonnasütés a kertben remek elfoglaltság lehet a szintén hatszemélyes Rubin grillel is, melyet matt, csiszolt és impregnált felülettel láttunk el. Nagyobb társasághoz pedig ajánljuk nyolcszemélyes termékeinket, nevezetesen a Gyémánt és az Onix kerti grillt (kétszemélyes padokkal körülvéve).

Hiába változnak az idők, az emberek ma is vágynak a természetes dolgokra. A kerti szalonnasütés ilyen tevékenység, ráadásul társas időtöltés. Mindenki kikapcsolódik, amíg parázslik a tűz és szállnak a finom illatok. Tavasztól késő őszig összejöhet a család, a baráti társaság egy kellemes sütögetésre. A műkő szalonnasütők többsége bográcstartóval is felszerelt, így tehát egyszerre többféle étel készítésére van lehetőségünk a szép kerti környezetben. A szalonnasütés kertben igazán jó program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Beszélgetés, focizás és jóízű falatozás – ezt mind otthonunkban élvezhetjük egy hétvégi szalonnasütés alkalmával. Ezért érdemes kertjébe beszerezni egy ilyen műkő szalonnasütőt. A kerti szalonnasütő hasznos berendezése a kertnek, mely örömet okoz a család minden tagjának.