Kerti műkő oszlopainkkal kiemelheti szobrai, virágai szépségét.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Cégünk többféle stílusú és méretű műkő oszlopot kínál. Széles választékunkban találni fog ión, dór és korinthoszi oszlopokat is többféle méretben. Ezek a műkő oszlopok kiválóan alkalmasak arra, hogy kertjében vagy közvetlen környezetében kiemeljék a szobrokat vagy vázákat. Természetesen nem csak a kertben lehet használni ezeket a termékeket, hanem a lakásban is elhelyezhetőek, egyedi hangulatot teremtve ezzel otthonában, lenyűgözve a rokonokat és barátokat. Ahogy több fényképen is látható, ha a kisebb oszlopokat egy üveglappal kiegészítjük, egy modern asztalt kapunk, de akár egy szép női alakot ábrázoló szobrot is tehetünk rá, és máris egyedi díszítést kapott otthona.

A kő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe, így például kerti virágait is szépen kiemelheti egy ilyen oszloppal. Kerti oszlopaink anyaga teljes mértékben ellenáll a kiszámíthatatlan időjárás viszontagságainak, mindemellett fagyálló is. Ugyanazt a minőséget több színben kínáljuk. Kertekben a fagyálló műkőből készült kisebb oszlopok színezett változatokban is, modern figurás díszítéssel igényes dekorációt adnak. Akár a kisebb méretű, akár a nagyobb kerti oszlopot választja, garantáltan kertje egyik ékköve lesz. Szeretné tehát feldobni, egyedivé tenni otthonát, házát, kertjét? Tekintse meg műkőből készült oszlop kínálatunkat!

Mi mindig igyekszünk a lehető legmegbízhatóbb minőséget nyújtani Önnek, nincs ez másként a kerti oszlopainknál sem. Beton szilárdságú, fehér cementből készült, fagyálló termékekről van szó, többféle stílusban és méretben. Több színből választhatja ki egyéni igénye szerint a legmegfelelőbbet. Az 50 cm-től, az elemekből összeállítható 250 cm-es oszlopig válogathat kedvére; széles a választék. A klasszikus dór, ión, korinthoszi oszlopfőstől, a figurás, díszített, üveglappal fedett oszlopig, bármelyikkel egyedi megoldást varázsol környezetébe. Oszlopainkat sokoldalúan tudja felhasználni az építkezéstől a dekorálásig. Ne habozzon, nézze meg oszlopaink részletes leírását honlapunkon!

Műkő oszlopainkkal kertjébe tudja vinni az olasz formavilágot. Minőségi alapanyagból készült, kézzel festett termékeket kínálunk, melyek hathatósan állnak ellen a változékony időjárás szeszélyeinek. Kerti oszlopaink négyféle színben rendelhetőek: sötétszürke, világosszürke, barna és korall. Virágtartó oszlopunk például ebben a stílusban, bármelyik színváltozatban igényes dekorációja lehet kertjének. Ajánljuk hozzá az antik kerti kaspót, melyet ráhelyezve egy Pazar összeállítást kaphatunk. Fehér cementből készült oszlopaink választékában az egyszerű kazettás oszlop bármilyen jellegű kertbe beilleszthető. Kicsi és nagy méretben kapható, illetve virágdíszítéses változatban is. Tehetünk rá cserepes virágot vagy virágtálat, így egészen biztosan elragadó látványt fog nyújtani.

Díszített kerti oszlopaink között különösen szép a kecses, virágos oszlopunk, amely mécses tartós oszlopfőjével kertünk egyedi díszévé válhat. Ez a 105 cm-es magasságú oszlop tökéletes dekoráció párban felállítva egy szép szoborral például. A mécses fénye különleges hangulatot kölcsönöz ezeknek az oszlopoknak. További igényes kidolgozású műkő oszlopunk a liliomos, a domborműves vagy a bordázott oszlop. A liliomos oszlop különlegessége az ívelt vonalú oszloptörzse, mely szoborral vagy virágvázával remekül mutat. A domborműves oszlopot akár beltérbe is elhelyezhetjük, gazdagon díszített törzsével (emberfigurás és csipkeszerű finom mintázattal). Ugyanígy a kisebb (59 cm) és nagyobb (74 cm) bordázott kerek oszlop is elfér benn és kinn egyaránt.

Aki kedveli a humoros figurákat, ülő és álló elefánt oszlopainkat is fogja szeretni. A kertbe vagy akár a lakásba is elhelyezhető ez a kétfajta elefántos oszlop, mellyel mindenhol garantáltan egyedi hangulatot tudunk teremteni. Önmagában vagy virágtartóként is hatásos dekoráció lehet egy ilyen különleges oszlop. Ha különlegességről van szó, ajánljuk még a sokkal visszafogottabb, de nem kevésbé mutatós kerti oszlopunkat, az 51 cm-es magasságú szőlős oszlopot is. Szolid eleganciája miatt a kert szinte bármely részébe elhelyezhető.

A kisebb műkő oszlopokat rögzítheti ragasztással, a nagyobbakat pedig eleve rögzíti saját súlyuk. Nem fontos hozzájuk szobrot vagy virágot szerezni, mivel kerti oszlopaink önmagukban is feldobják, kiemelik kertje részleteit. Egy jól megválasztott műkő oszlop kitűnő ajándék lehet bárkinek. Különleges kerti díszként kínáljuk Kréta fali oszlopunkat. Ház vagy kerti épület falára helyezve egy szép növénnyel rendkívül jól mutat ez az elegáns kivitelezésű darab. Kerti amfóra edénye is szebben mutat a hozzáillő oszlopon – ez esetben ajánljuk a műkő oszlopot Atlantisz amfórához, mely impozáns kőtárgy, méretének is köszönhetően.

Lehetőség van különféle elemekből összeállítani a terveinek megfelelő műkő oszlopot is. Külön tud vásárolni oszlopfőt, oszlopaljat és oszloptörzset. Az oszloptörzs összeállítható kettő és négy elemből a magasságtól függően. Oszlopaljat kínálunk szögletes, kerek és harmonikás formában. Oszlopfőink pedig a klasszikus ión és korinthoszi, valamint kerek és szögletes kidolgozásban találhatóak meg. Igazi művészi kihívás a saját oszlopunkat megalkotni. Mi ebben is segítünk óriási műkő oszlop választékunkkal. Ha most tervez házát, otthonát, bátran számoljon masszív kerti oszlopainkkal. Ajánljuk figyelmébe elegáns vonalú, 80 cm magas műkő oszlopunkat, mely fehér, sárga, és szürke színben rendelhető. Önmagában is jól mutat, de rátehetünk egy megegyező stílusú kaspót virággal beültetve, így is figyelemre méltó dekoráció kertünkben.

A műkő oszlopok kétségkívül elegáns stílust visznek kertjébe. Harmóniát, szépséget képviselnek, ráadásul mindezt tartós és strapabíró kivitelben. Méretben, színben, formában óriási kínálattal várjuk kedves látogatóinkat, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kerti dekorációt. Alakítsa kertjét kedvére, tervezzen bele szemet gyönyörködtető oszlopokat! Megbízható minőséget, nagy választékot kínálunk – éppen ezért érdemes megismerni az Átrió Kert termékpalettáját. Látogasson hát el üzleteink valamelyikébe, és válogasson kedvére műkő oszlopaink között, így biztosan ráakad majd a keresett termékre.