Kerti műkő lámpa kínálatunkat egzotikus pagoda lámpások szinesítik.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A műkő lámpa kiemelt szerepet játszik a kertekben, parkokban, természetes zöld környezetben. Amellett, hogy szépek, fényt adnak, kiemelik a kert meghatározott részét, és hatnak az ember tudatalattijára is. Igyekszünk azt elérni, hogy kerti lámpa kínálatunkban mindenki megtalálja a kertjéhez leginkább illő darabot. Teljes mértékben a vásárlók igényeihez igazodik kínálatunk. A kerti lámpa elektromossággal és hagyományos viaszból készült mécsessel is üzemel, tetszés szerint. Egy a lényeg: a szép és látványos fényforrások emeljék kertünk hangulatát. Mindegyiknek lámpának megvan a maga sajátos atmoszférája, legyen szó a japán kerti lámpa kínálatunk egyikéről vagy különféle, oszlopokhoz csatlakoztatható mécses tartókról.

Választékunkban szerepel egzotikus és modern vonalvezetésű műkő lámpa egyaránt, valamint mécses tartó és japán pagoda lámpás, amelyekkel kellemes hangulatot tud varázsolni kertjébe, e módon is elkápráztatva szeretteit és vendégeit. Ön is beláthatja, hogy a lámpások nélkülözhetetlen kellékei az ideális kerteknek. Elhelyezhetjük őket akár a kerti tó partján, a sziklakert tövében vagy kis dombján, kerti sétányok vagy megbúvó kis ösvények szélén – a lehetőségek száma szinte végtelen! A jól megválasztott kerti lámpa nem csak egyedi stílust, hanem kellemes hangulatot és melegséget tud teremteni közvetlen környezetében. Ráadásul megfelelő „természetes világítást” tudunk így kerti lámpásainkkal biztosítani szabadtéri programjainkhoz is, legyen szó esti grillezésről vagy csak egyszerű, meghitt pillanatokról.

Fontos kiemelnünk, hogy nálunk minden műkő lámpa anyaga teljes mértékben ellenáll az időjárás viszontagságainak, továbbá fagyálló, így télen is gond nélkül díszítheti kertjét. A gyártók minden egyes termékre teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak. Kerti lámpa kínálatunk összes darabja kiváló minőségű műkőből készül, a legnagyobb körültekintéssel és szakértelemmel. A kő, mint természetes anyag is jól illeszkedik a növényekhez, különösen a zöld környezetben impozáns hatásúak emiatt kerti világító berendezéseink. Szilárd, karcsú megjelenésükkel vonzzák tekintetünket, harmónia és kiegyensúlyozottság érzetét keltik bennünk. Éppen ezért például japánkertet tervezőknek feltétlenül ajánljuk műkő lámpa választékunkat.

Egy jól megtervezett kert elképzelhetetlen szabadtéri világító eszközök, egyedi készítésű, kőből készült kerti lámpások nélkül. Többféle stílusból válogathat nálunk, a karakteres ázsiai megjelenésűtől az egyszerűen csak szép, míves kidolgozású kerti lámpákig. Akármilyen lámpát is képzelt el kertjébe, mi mindenképpen azon leszünk, hogy megtalálja az igényének megfelelőt. Műkő lámpa különlegességünk a keleti Négy Égtáj, a Pagoda és a japán kerti lámpa. Ezek a többféle színben, méretben és kiszerelésben rendelkezésére álló, látványos fényforrások pihentető nyugalmat árasztanak, és segítenek kertjét álmai pihenőhelyévé változtatni.

Az előbb is említett, különleges hatású Négy Égtáj kerti lámpa többféle változatban is kapható. Ez az egyszerű, de annál elegánsabb szögletes alakú világító eszköz megtalálható nálunk kerek alappal és kerek tetővel, illetve szögletes alappal és íves tetővel, de „önmagában” is ajánljuk. A lámpa mind a négy oldalát ízléses japán szimbólumok díszítik, hogy ettől még hangulatosabb darabja legyen kertünknek. A Négy Égtáj kerti lámpa egyébként szimpla és dupla kiszerelésben is megtalálható üzleteinkben, az előbb már felsorolt szögletes és kerek alapú verzióban is.

Pagoda lámpáinkból is széleskörű a választék, az egyszerűbb kisméretű, lekerekített szélűtől egészen a komolyabb háromszintes, illetve tekintélyt parancsolóan impozáns ötszintes változatig. Pagoda világító berendezéseinket egyébként sokféle színben kínáljuk. Az ilyen lámpák stabilitását talppal fokozzák, ami hozzátartozik az építményhez. Ez érthető, hiszen a nagy Pagoda kőlámpás súlya 95 kg, magassága pedig 120 cm. A műkő lámpa formája lehet egyébként kerek és szögletes, illetve lehet rajta tető is, amely szintén kerek vagy íves kiképzésű változatban lelhető fel.

Ha japán kerti lámpa az, amit keres, nálunk megtalálja kis (85 cm magas) és nagy méretben (115 cm) egyaránt. Egészen biztosan jól fog mutatni egy ilyen hangulatos műkő világító berendezés, ha japánkertet épít. Kínáljuk még e termékünket íves oszloppal is, mely egyszerre karcsú és szilárd, így ez a csavart oszlopos lámpa tökéletes illik zöld környezetbe. Széleskörű műkő lámpa választékunkból kiemelten ajánljuk még magyar mesterek antik kerti lámpáját, mely ugyanúgy, mint a japán kerti műkő lámpa, kis és nagy méretben is rendelkezésére áll, ráadásul többféle színben, úgy mint terrakotta, mohazöld, bézs, barna és szürke antik színezésű.

A modernebb hatású móló kőlámpások is nagyon divatosnak számítanak. A lámpást gyakran a víz mellé helyezik, hogy azzal együtt jelképezzék a Jint és a Jangot, a tűz és víz hagyományosan férfias, illetve nőies jellegét. Ízléses és természetes küllemű móló kőlámpásaink többféle színben is kaphatóak, illetve kétféle méretben: ha kevesebb helye van, ajánljuk a kicsit (75 cm és 45 kg), nagyobb tér esetén pedig a nagyot (115 cm és 80 kg). Akárhogy is dönt, egy remekbeszabott műkő lámpa lesz a végeredmény, mely kertjét, illetve vízpartját ékesíti.

Lehetne még folytatni a japánkert jellemzését, de ennyiből is kiderül, hogy a műkő lámpa építménynek meghatározó szerep jut a kertekben, parkokban, és összességében véve szinte bármilyen természetes zöld környezetben. Ezek a termékek nem csak arra jók, hogy fényt biztosítsanak, de emellett szemet gyönyörködtető látványt is nyújtanak, illetve jótékonyan befolyásolják a környezetükben élők hangulatát és kedélyállapotát is. A vásárlók igényeit maximálisan igyekszünk kiszolgálni – cégünk ennek érdekében arra törekszik, hogy minél szélesebb árukínálatot biztosítson Önnek. Egyre népszerűbbek ezek a kerti kiegészítők, és meg fogja látni, hogyha ellátogat üzleteink valamelyikébe, hogy mennyire nélkülözhetetlenek is egy ízléses, jól gondozott kertbe.