Műkő kerti grilljeinkkel öröm a grillezés a kertben.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Egy kerti grill a mai modern kertek elengedhetetlen része. Nélküle elképzelhetetlen egy hangulatos nyári este vagy egy szórakoztató kerti parti a rokonokkal, barátokkal. Grillezés kertben, kellemes társaságban – ennél jobbat nehéz is elképzelni! Műkő grilljeink magyar kőfaragó mesterek munkái, melyek kimagasló minőségűek. Ezek hagyományosan manufakturális módszerekkel készített termékek, melyeket dinasztikus alapokon működő kisüzemekben állítanak elő. A gyártók minden egyes alkotásukra teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak, hogy Ön garantáltan csakis a legjobb minőséget kapja kézhez. Ezek a kerti grillek kiegészíthetőek asztalokkal, székekkel is.

Nyári napokon mindenki szívesen falatozik a szabad levegőn. A grillezés kertben ráadásul kiváló társasági időtöltés is. Grillezés alatt általában grillolajjal kezelt felületű hús sütését értjük parázson vagy grillen (sütőrostélyon). Grillezéskor a hús felületén megalvadnak a fehérjék, elzárják a pórusokat, s az így keletkezett védőréteg nem engedi, hogy az értékes belső anyagok kifolyjanak a húsból. A kerti grillel történő sütés előnye, hogy nem kell hozzá zsiradék. A grillolaj zöldséggel és fűszerkeverékkel ízesített szójaolaj, nem csak finom, de egészséges is.

Ehhez a tevékenységhez széles választékban kínálunk műkő grilleket, grillkemencéket, szalonnasütőket, és egyéb kiegészítőket. Műkő termékeink minőségi anyagból készülnek, a természet viszontagságainak teljes mértékben ellenállnak, fagyállóak is. Minden egyes részletre ügyelünk, ezt garantálhatjuk: a grillek minden darabját egyenként ellenőrzik, mert a készítők számára nagyon fontos a vásárló megelégedettsége. Ezek a grillek nem csak fagyállóak, de a samottozott tűztérnek köszönhetően természetesen tűzállóak is.

Tény, hogy a grill nem csak egy egyszerű kerti sütő, hanem a kert egyik legszebb dísze, és az egész család öröme! A kerti grillen készült ételeknek ráadásul kétségkívül különleges ízük és zamatuk van. Több előnye van egy ilyen műkő grillnek. Egyrészt a teraszon pompásan mutat, és kiemeli a kert szépségét is. A nagy kertet segít nekünk betölteni, akár központi része is lehet, a kicsi kertet pedig hangulattal árasztja el, otthonossá teszi azt. Ezen kívül a kerti grillen készült ételek egészségesebbek, és elkészítésük közös programmal szolgál az egész család számára.

A grillezés kertben történik, zöld környezetben, jó levegőn és ráadásul számunkra kedves emberek társaságában – ez maga az abszolút kikapcsolódás, pihenés! Ezek között már némelyik grill valóságos „mini konyhának” számít, hiszen szabadtéri sütést, főzést, bográcsozást tesznek lehetővé. Az egész családnak, baráti társaságnak maradandó élményt szerezhet egy grillezős hétvégével! Kapcsolódjon ki a saját kertjében, süssön, főzzön egészségesen, töltődjön fel testileg, lelkileg a műkő grillek hathatós segítségével! Üzleteinkben találja meg egyéni igényének és lehetőségének legmegfelelőbb grillezőt. Valamennyi samott tűztérrel ellátott, biztonságos. Ezek a berendezések könnyen tisztíthatók és könnyen összeállíthatók, sok közöttük a többfunkciós darab is.

Igényének megfelelően megtalálja a hagyományosabb grillezőtől a pados, tálaló asztalkás szalonnasütőn át az egészen modern sütő, főző, grillező és bográcsozó funkciójú kemencés építményeket is. Az egész család és baráti társaság számára izgalmas és szórakoztató egy grillezéssel töltött hétvége. Az általunk kínált termékekkel süthet, főzhet, bográcsozhat a szabadban, ráadásul szabadtéri tűzön, ami különlegessé teszi hús- és zöldségételeit. Bár a grillezést sokan férfias foglalatosságnak tartják, az egész család számára izgalmas és szórakoztató tevékenység lehet hosszú nyári esték és hétvégék alkalmával. Az előkészületekből mindenki kiveheti a részét, a gyerekek pedig szívesen segítenek a hozzávalók elkészítésében.

Például Némó kerti grillünket padokkal kínáljuk, ahová 6-8 ember kényelmesen le tud ülni. Ez a termék többféle színben is rendelhető, úgy mint mohazöld, bézs, terrakotta, barna és szürke antik. Ugyanilyen színválasztékban adhat hozzá Némó tálaló asztalt is, mely kényelmesen elfér a sütőtér mellett. E termékünk megtalálható nálunk balos és jobbos változatban is egyébként. A kerti grillel együtt Pazar szettet alkotnak, hangulatosabbá teszik a sütést.

Folyamatosan bővülő kínálatunkból a nyolc személyes Korall kerti grill igen praktikus kerti berendezés. A 120 cm átmérőjű asztala grillráccsal és bográcstartóval ellátott, köré négy pad tartozik. Ez a matt és csiszolt felülettel ellátott műkő grill impregnált is, fagyálló anyaga pedig könnyen tisztítható. E termékünk egyébként citromsárga, narancssárga, zöld és terrakotta színben is rendelhető. A grillezés kellékei kényelmesen elférnek a sütőtér körül. Ha mégis kevésnek bizonyul a pakoló felület cégünk műkő grill kínálatából beszerezhet szín- és stílus azonos tálaló asztalkát.

Különlegesebb formavilágú termékeink közül ajánljuk például a Borostyán vagy a Kéreg kerti grillezőt. Állítható hússütő rács és szintén állítható grillmotoros forgatónyárs is részük többek között. Ezen felül ez a két műkő grill egészen biztosan szemet gyönyörködtető látványt nyújt majd, izgalmas, természetes formáinak köszönhetően. A grillezés kertben igazán érdekes egy ilyen termékkel. Természetes kialakítása miatt kiemelten ajánljuk hozzá a sziklamintás széket és asztalt, melyek segítségével pompás kis grillező garnitúra hozható létre.

Kertes házak varázsa, hogy tavasztól őszig lakásunk kibővül a kerttel. A kertben lehetőségünk van valódi tűzön sütni és a szabadban étkezni. A kerti grillek ennek a tevékenységnek teremtik meg a tárgyi feltételeit. A grillek nagyszerűen mutatnak a kertben és emellett rendkívül tartósak is. A grillek segítségével évekig élvezhetők a kerti sütés ízei. Reméljük, hogy kerti grill választékunk elnyeri tetszését, és felkeres minket üzleteinkben, hogy személyesen is megtekinthesse termékeinket. A grillezés kertben egy rendkívül szórakoztató és felemelő tevékenység, éppen ezért bízunk benne, hogy öröméhez mi is hozzá tudunk járulni egy szép műkő grillel.