Kerti műkő bútor kínálatunk minden darabja kíváló minőségű, időtálló.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Tekintse meg műkő bútor kínálatunkat! Műkőből készült székek, asztalok, padok, és sok más műkő kiegészítő gazdag választékával várjuk kedves vásárlóinkat. Valamennyi darabunk külső terekben – úgy, mint kertek, teraszok, télikertek, erkély, balkon, közterek, parkok – szolgálja az emberi tartózkodás kényelmét. Anyaguk szerint sokfélék lehetnek ezek a kerti berendezések, de a legszilárdabbak, legtartósabbak egyértelműen műkőből készülnek. Természetesen az időjárás hatásaival (napfény, csapadék, hideg, meleg, páratartalom) számolni kell kihelyezésükkor, emellett azonban ki kell emelnünk, hogy rendkívül strapabíró – és nem utolsósorban elegáns – bútorokról van szó!

A kert stílusa és a házigazda kora, igénye is nagyban meghatározza az adott műkő bútor kiválasztását. Széles a paletta: az egészen minimál jellegűtől a luxuskategóriáig az igények kielégítéséhez külön kerti bútor gyártására szakosodtak bizonyos cégek, illetve ez is bekerült sok gyártó profiljába. Műkő bútor választékunkban mindenki megtalálja a neki tetsző darabot. Kínálatunkban izgalmas formájú és díszítésű egyedi műkő székeket, padokat olasz és magyar kőfaragó mesterek műhelyeiből, valamint fehér cementből készült termékeket is fellelhet. A gyártók minden egyes alkotásukra teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak, hogy leendő bútorai biztos pontjai lehessenek kertjének, illetve közvetlen környezetének.

A kő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe. A műkőből készült kerti bútorok látványa egyszerre biztosít eleganciát és természetességet, ezért egyre népszerűbbek ezek a műkő termékek a kertépítők körében. Választékunkban mindenki megtalálja a neki tetsző darabot! Kínálunk fehér cementből kerek és ovális asztalt, széket támlával, díszes lábakkal, továbbá magyar kőfaragó mesterek által készített rusztikus anyaghatású asztalt, kerek székekkel. A különleges, oroszlános lábú padunk látványa is élményszámba megy (de erről majd kicsit később). Az újdonságok között az ívelt szék és a sziklamintás asztal a legkeresettebbek.

A letisztult formavilágú ívelt szék elengedhetetlen kerti bútora a divatos, modern kerteknek. Akár önmagában, többedmagával, grillező vagy asztal mellé, mindenképpen jól fog mutatni ez a berendezés kertjében. A 48 cm-es magasságú szék mosott kavics és fehér spriccelt kivitelben is megrendelhető tőlünk. Kertjének természetes mivoltát tovább növelheti remekbeszabott sziklamintás asztalunkkal. Ez a rusztikus kinézetű kerti bútor garantáltan érdekes ízt visz a zöld környezetbe, ráadásul többféle termékkel is lehet kombinálni. A sziklamintás székek hozzáadásával különleges garnitúrát hozhat létre, a kellemes hatást pedig a szintén sziklamintás kandallóval együtt tovább fokozhatja. Sárga és szürke színben is rendelhető e kerti bútorunk.

Műkő
bútor termékeinket ajánljuk parkokba, szállodák, cégek kertjébe és zöld környezetébe is. Saját kertjének elöregedett műanyag darabjait váltsa fel tartós és természetes hatású kő bútorokkal! Harmonikusan illeszkedő, kiváló minőségű, fagyálló kerti bútorokat kínálunk Önnek! Padok, székek, asztalok az egyszerű vonalvezetésűtől a díszes reneszánsz stílusúig mind-mind fellelhetőek kínálatunkban. Összeállíthatja garnitúráját vagy egy-egy darabbal díszítheti környezetét – a lehetőségek száma jóformán végtelen! Egy ilyen szép pad vagy asztal mindig kertje ékköve lesz, hiszen termékeink egytől-egyig garantáltan hosszú életűek és roppant tartósak.

Közterekre is kiválóak termékeink! Egy szép padot szeretne udvari lugasa alá, vagy egy komplett garnitúrát asztallal, székekkel? Válassza cégünk műkő bútorait! Fagyálló, színtartó fehér cementből, olasz és magyar műkőből, rendkívüli formagazdagságban kínáljuk minőségi kerti bútorainkat. Olasz és magyar kőfaragók íves, szögletes, rusztikus stílusú asztalai is választékunk díszes darabjai közé tartoznak. Közöttük már meglévő kerti grilljéhez is minden szempontból illeszkedő asztalt tud választani. Aki különlegesre vágyik, választhatja a sziklamintás asztalt vagy a 140 cm-es átmérőjű kéreg mintás asztalt. Természetesen valamennyi műkő asztal megvásárolható garnitúrában is a hozzájuk illő székekkel.

Nem mindenki szereti ősszel a kerti berendezés elpakolásával járó hercehurcát. Tárolóhelye sincs mindenkinek, ezért jó az időjárásnak ellenálló anyagú műkő bútor választása. Roppant hasznos, strapabíró termékről van szó, mely télen nem fagy szét, nem színeződik el, a hőséget és a napsugárzást is jól bírja. A mi kínálatunkban kiváló minőségű darabokat talál. Igényesség és kiváló minőség, amit nyújtunk vásárlóinknak. Nyáron a társasági élet, grillparti, kerti sütögetés helye a kert, a terasz. A kényelmet a megfelelő bútordarabok biztosítják. Bármilyen anyagú vagy formájú asztalt, széket vagy fotelt választhatunk. Azonban a választásnál a kényelem mellett a tartósság a másik fő szempont. Nem mellesleg a kőből készült bútorok nyugalmat árasztanak. Nyáron hűtenek, nem forrósodnak át. Az ülőbútorokra színes párnákat tehetünk, ami fokozza jó hangulatunkat.

Közterületekre, parkokba is bátran ajánljuk műkő bútorainkat. Ezek közül is rendkívül figyelemre méltó műkő bútor az oroszlános pad. Kényelmes ülőfelülettel és háttámlával rendelkezik, így akár négy személy is bőven elfér rajta. A pad lába különleges, oroszlánt formázó. Minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készül. Ez a műkő kerti bútorunk (ahogyan a többi is) az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenáll, fagyálló. Többféle színben kínáljuk ugyanazt a minőséget. Világos patina, fehér, bronz, sárgaréz, gránit és sárga patina színben rendelhető ez a termék.

Egy másik kiemelten igényes darab, a rusztikus műkő kerek asztalunk a magyar kőfaragó mesterek kimagasló minőségű és magas esztétikai elvárásoknak megfelelő munkáját dicséri. Hagyományosan manufakturális módszerekkel készített kis szériás műkő termékekről van szó, melyeket dinasztikus alapokon működő műhelyekben állítanak elő. Ha tartósat és egyedit szeretne látni környezetében, akkor cégünk műkő bútorai Önnek az ideális választás. Látogasson el üzleteinkbe, tekintse meg kínálatunkat, és válassza ki az Önhöz leginkább illő darabot, melyben garantáltan sokáig lesz öröme!