Válogasson műkő kaspóink, virágtartóink közül, és tegye szebbé növényeit.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Ne csak földbe ültesse növényeit, hanem kinti tálakba, műkő kaspókba helyezze el azokat, így bármikor megváltoztathatja a helyüket, ötletesen díszítheti velük udvarát, előkertjét, vagy akár az ablakpárkányát. A kő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe. Napjaink változó időjárása azonban növényeinket is megviseli. Napra kitett műanyag vázába ültetett kerti növényünk éppen ezért könnyen elpusztulhat, hiszen egyszerűen megfő a gyökérzete. Helyette használjon műkő kaspót, mely képes hűteni a növény gyökérzetét, ezzel jelentősen megnövelve annak élettartamát! Olasz műkő kaspóink porózus szerkezetük révén megtartják a nedvességet, szabályozzák a növény vízfelhasználását, valamint megóvják a kiszáradástól növényeinket. Tapasztalni fogja, hogy egy ilyen műkő virágtartóban nem szárad ki, nem fagy el, és nem rothad el a növény gyökérzete.

Egy szép virágoskerthez hozzátartoznak az ízléses szín- és formavilágú műkő virágtartók és kaspók. Előnyös tulajdonságuk még a műkő kaspóknak a fagyállóság, kellő szilárdság, megfelelő vízszabályozás, és hőszigetelés. Hazai és olasz gyártású kaspókat kínálunk elérhető áron. Kínálatunk rendkívül sokszínű, itt valójában minden darab egyedi. Választékunkban például fellelhető antik füles, antik tölcséres, hatszögletű gyöngykavicsos, talpas, leveles, hattyús, avagy fonott kaspó is. A szép, esztétikus formák kiemelik növényünk különlegességét, levelét, törzsét, lombját, virágát, vagy ezek színét. Kedvenc növényeinket, virágainkat ültethetjük növénybarát anyagú műkőből készült kaspókba.

A
műanyag edényeket váltsuk fel természetes anyagokból készült, fagyálló, strapabíró kőből készült virágtartókkal! Így nem csak esztétikailag dobjuk fel környezetünket, hanem kedvelt növényeinket is jobban megóvhatjuk. Cégünk olasz és magyar kőfaragó műhelyek dekoratív, olykor művészi kivitelezésű műkő kaspóit kínálja magánszemélyeknek, cégeknek, üzleteknek, és önkormányzatoknak közterületekre. Mindegy, hogy növénye egynyári, kétnyári, évelő, örökzöld, pozsgás, futó, cserje, bokor, vagy törpefa, szárazságtűrő, vagy vizet kedvelő faj – műkő virágtartóink között mindegyikhez talál megfelelő méretűt és stílusút.

Gyakorlatilag a kaspó egy edény, ami általában kerámiából készül. Cégünk fehér cement és műkő alapanyagú virágtartókat kínál az érdeklődőknek. Felhasználásuk sokrétű, hiszen alkalmazhatjuk őket virágalátétként, asztali dísznek, és belepakolhatunk bármit, például a kerti növényeinket is. Ajándékként is remek ötlet egy ilyen növénytartó megvásárlása! Meg kell említenünk, hogy magyar műkő kaspóink színválasztékában igazán különleges színeket talál. A bézs és barna szín mellett a termékek rendelhetőek még izgalmas terrakotta és sárga színben is.

Aki antik hangulatra vágyik, ültesse virágait kis- vagy nagyméretű antik füles kaspóinkba. Emellett ki kell emelnünk izgalmas hangulatú tölcsér kaspóinkat is. Ezek a műkő virágtartók csavart vagy íves kovácsoltvas állványon ülnek, színes változataik pedig nagyon elegánsak. A magyar kőfaragó műhelyek legújabb virágtartói a Kréta, Jáva, Etna, Eger kaspók, valamennyi alátéttel készül. Nálunk magyar kőfaragó mesterek kimagasló minőségű és magas esztétikai elvárásoknak megfelelő munkái közül válogathat kedvére! Hagyományosan manufakturális módszerekkel készített kis szériás termékekről van szó, melyeket dinasztikus alapokon működő kisüzemekben állítanak elő, így biztosítva a lehető legkiválóbb minőséget Önnek. A gyártók minden egyes alkotásukra teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak.

Igazi különlegességet képvisel műkő kaspóink között a homorú kaspó füllel, amely 60 cm-es magasságával és 50 cm-es átmérőjével rögtön magára irányítja a figyelmet. Természetesen a vidámságnak is helye van kertünkben. Szeretteit, ismerőseit ajándékozza meg szerencsemalac virágtartónkkal! Ez nem más, mint egy kedves, figurás műkő kaspó nagy beültethető térrel. Akár két hagyományos muskátli is ideálisan elhelyezhető ebben a jópofa kinézetű műkő virágtartóban. Muskátlija remekül mutat még a Jón antik kis kaspóban is, melyet az ablakpárkányon, teraszon tud elhelyezni. Gyerekek körében is sikerük van az ilyen műkő kaspóknak.

Érdekes
felületű, magyar kaspó újdonságunk az úgynevezett rétegelt kaspó. Ez a műkő virágtartó jól használható méretben és sárga, szürke, valamint terrakotta színben megrendelhető cégünknél. Vannak kombinált termékeink is, melyek egyben kaspóként és vízköpőként is funkcionálnak. Ilyenek például a Fekvő Maci, valamint a Hordós Maci vízköpő és virágtartó termékeink, melyek (ha egy apróbb színes virágot helyez el bennük) a kerti tó partján igazán vidám hangulatot kölcsönözhetnek kertjének. Szeretnénk még kiemelni egy újdonságot, az Exotic kaspót, mely érdekes felületének köszönhetően igazán egzotikus hangulatot varázsol bárki kertjébe.

Vigye kertjébe az olasz formavilágot műkő kaspóinkkal! Minőségi alapanyagból készült, kézzel festett termékeket kínálunk, melyek teljes mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az üzleteinkben található kővázák növénybarát szerkezetét nem lehet elégszer hangsúlyozni. A Linea Natura termékvonal műkő virágtartói négyféle színben rendelhetőek: sötétszürke, világosszürke, barna és korall színben. E termékvonal kínálatában megtalálhatóak szögletes virágtartók díszítés nélkül, letisztult formában, és többféle méretben, de megtalálható ugyanennél a termékvonalnál a szőlőmintával, griff madárral díszített kaspó is.

Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani kerek, illetve mozsár formájú műkő virágtartóinkat is, melyek szintén több méretben és színben rendelhetőek. Ezen termékeink gyönyörűen kiemelik virágai szépségét, és védelmüknek köszönhetően jelentősen növelik növényei élettartamát. Ezeket a kerek kaspókat oszlopra teheti, ezáltal kiemelt pozícióba helyezve virágát, hogy az jobban látszódjon. Az oszlopot is lehet természetesen a virág kaspó színében megrendelni. Elegáns műkő virágtartóink közé tartoznak a Medici vázák, melyek kehelyszerű formájuknak köszönhetően hangulatossá teszik a kertet, bármely színben jól mutatnak, új színt visznek kertjébe, mindemellett virágait jó helyen tudhatja, hiszen, mint már említettük műkő kaspó termékeink megóvják növényeit. Reméljük, hogy ismertetőnk elnyerte tetszését, és hogy a jövőben Ön is gazdagítja majd környezetét csodaszép virágtartóink egyikével!