Műkő járólapokkal, kerti tipegőkkel tegye igzalmassá kertjét.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A műkő járólapokat sok előnyös tulajdonságuk miatt használják az építőiparban, közterek, kertek tereprendezésénél, illetve külterek burkolásánál. Térkövek színes választéka áll rendelkezésére az újítani, szépíteni vágyóknak. Nem csak kültéren számít népszerűnek ez az építészeti elem: belsőépítészeti megoldásoknál is szívesen alkalmazzák a járólapokat. Rendkívül szigorú a késztermék minőségének ellenőrzése – a nagy szilárdság, kopásállóság, és színtartósság is alapkövetelmény a műkő járólap valamennyi típusával szemben. A kültéri járólapoknak ráadásul a szélsőséges időjárást is jól kell bírniuk, ezért ezeknél természetesen a fagyállóság is elengedhetetlen tulajdonság. Dekorációként is izgalmas, érdekes, hangulatos megoldásokat kínál, például zöld környezetben, játszótéren.

A kerti járólap, más néven kerti tipegő népszerű dekoráció, mellyel nagyszerűen feldobhatjuk a kertünket. A járólap esetében szabadon alakíthatjuk a lépéshossz távolságát, az igényeknek megfelelően. Kerti tipegő kínálatunkban különböző izgalmas formákat és érdekes színeket is megtalálhat a kedves érdeklődő. A járólapok esetében ugyanazt a formát különböző vastagságban is kínáljuk, az igényeknek megfelelően. Ezek a tipegők alkalmasak arra, hogy megbontsuk vele az unalmas teret, izgalmassá, esztétikussá tegyük azt. A járólap nem csak a kertünket, de akár egy iskolaudvart vagy játszóteret is érdekesebbé tehet. Ha úgy tartja kedvünk, egy kerti tavat vagy virágágyást is fel lehet dobni néhány ilyen járólappal – a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt!

A kő, mint természetes alapanyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe. Műkő járólapjaink az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenállnak, fagyállóak. Kertünket vagy például az iskolaudvart játszótéri és kerti utak tehetik esztétikussá és izgalmassá. Ebben segítenek a járólapok, melyek a tér megbontásával képesek színt vinni az unalmas környezetbe. A kerti tipegők esetében szabadon alakíthatjuk a lépéshossz távolságát a gyermekeink igényeihez mérten. Ezekkel a népszerű dekorációkkal nagyszerűen feldobhatja kertjét, vagy bármilyen zöld környezetet. Varázsoljon például mediterrán hangulatot kertjébe műkő járólapjainkkal! Helyezze el térköveinket kertjébe és máris jobban érzi magát a látványtól, a kellemes színektől, az érdekes felületű járólapokon való lépkedéstől. Természetes színekben kínáljuk magyar műkő járólapjainkat, úgy, mint rozsdavörös, sárga, vagy szürke. Többféle méretben, a régi formák és a legújabbak teljes választékával várjuk kedves ügyfeleinket.

Ha most alakítja, tervezi kertjét, udvarát vagy egyszerűen a régin szeretne változtatni, tekintse meg járólap kínálatunkat! Nagyobb felületek, kocsi beálló burkolására, kerti ösvények beillesztéséhez, kerti építmények alá (például szalonnasütő, díszkút alá) ajánljuk kiváló minőségű műkőből készült kerti burkolóinkat. Fa kiülőink, árnyékolóink alá is érdemes járólapokból egy alapot készíteni, mivel így a fa nem érintkezik a földdel – a járólap ezáltal megóvja a fát a nedvességtől, garantálva ezzel a fa bútor hosszú élettartamát. Otthona tervezéséhez fokozottan ajánljuk, hogy vegye fontolóra kerti tipegők beszerzését; a ma otthona, kertes háza ugyanis szinte elképzelhetetlen igényes, szép térkövek nélkül. Egy harmonikusan kialakított kert, esztétikusan elhelyezett műkő járólapokkal a benne élők jó közérzetét is szolgálja. A kerti tipegők esztétikusak és praktikusak is egyszerre. Gondoljon csak bele, mennyivel kellemesebb érzés ezeken a térköveken sétálni, mint sárban, porban!

Honlapunkon megnézheti teljes járólap választékunkat. Kiváló minőségű műkőből készült kerti járólapok széles kínálatával várjuk az érdeklődőket! Ötleteit valósítsa meg a mi térköveinkkel! A hagyományosabb kerek, ovális, szögletes formák mellett talál modernebb alakzatokat is, például toboz formájú műkő járólapot. Engedje szabadon fantáziáját és válassza ki a legmegfelelőbb színt és méretet. Kis ráfordítással újjá varázsolhatja udvarát, kocsi beállóját, kerti kiülője alapját műkő járólappal. Különféle ötletes megoldásokat kínálnak ezek a kerti tipegők környezete érdekesebbé tételéhez. A zöld pázsitban megfelelően „elszórva” kis utakat tud kialakítani például a kerti tava és lakása között, ezzel kertjének egyszerre rendezett és hívogató jelleget kölcsönözve. Fontos még egyszer hangsúlyoznunk, hogy műkő járólap kínálatunk minden darabja fagyálló, kizárólag a legkiválóbb minőségű termék.

A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kis leállásra, nyugalomra és feltöltődésre. Erre a célra az egyik legideálisabb hely a tudatosan megtervezett, gondozott kert. A kertben lévő formák és színek mind hatnak idegrendszerünkre, ezért is kínáljuk Önöknek járólapjaink széles választékát. A megfelelően kiválasztott térkő ugyanis tökéletesen illeszkedik és belesimul a környezetébe, mintha mindig is ott lett volna. Nem utolsósorban egy rendezett kertben sokkal könnyebben megy a kertészkedés is. Tetszetős műkő járólapjaink felhasználásával alakítson ki hangulatos utakat, tereket, vagy akár kisebb „szigeteket”! Természetes színekből (rozsdavörös, szürke, barna, sárga) és változatos formákból keresheti meg az otthonába leginkább illő járólapot. Vigyen kerti tipegőink segítségével „természetest” a természetbe! Alakítson ki járdákat a legújabb műkő járólapokból, például a „famintás” vagy a „toboz” alakzatú térkövekből.

Összességében elmondható, hogy bárhová is tervezi helyezni kerti tipegőinket és járólapjainkat, mi mindig azon leszünk, hogy a lehető legjobb és legmegbízhatóbb minőséget biztosítsuk Önnek. Intézmények udvarába, közterületekre, magánszemélyek kertjébe is kínáljuk térkövek, műkő járólapok, tipegők széles választékát, kiváló minőségű, fagyálló magyar műkőből. A járólapok, mint már említettük, többféle színben állnak rendelkezésére, hogy ízlésének megfelelően díszíthesse, szépítgethesse környezetét. Változatos alakzatokkal és izgalmas felszínformákkal élénkítheti így kertjét és otthonát. Ha kertépítés, kert átalakítás előtt áll, fokozottan ajánljuk figyelmébe járólapjaink széles választékát. Tervezzen otthonába járdákat, kerti utakat, kis pihenőhelyeket és burkolja azokat tetszetős, fagyálló műkő járólappal! Esztétikus és praktikus megoldás egyszerre. Néhány kerti tipegő lerakásával is hangulatos színfoltot varázsolhat a zöld környezetbe. Tekintse meg járólap kínálatunkat, és válogasson kedvére széles választékunkból!