Egy kerti műkő figura fokozza a kert hangulatát, személyessé varázsolhatja kertjét.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Dísztárgyként nagy népszerűségnek örvendenek az olyan elemek, mint például a műkő figura. Egy ilyen kerti figura gyakorlatilag bárhová rakható, jelenlétével többféle hangulatot is közvetíthet környezete felé. Ajándéknak is nagyon ötletes, főleg, ha az ajándékozottnak szeretnénk üzenni általa valamit. Egy vicces figura mutatós lehet a kert bármely részén, akár a fűbe helyezve, vagy a kerti virágok között. Mivel ezek a kis szobrocskák műkőből készülnek, egészen természetes hatást nyújtanak zöld környezetben, ezért is illenek olyan jól a kert bármely részébe. Ezen felül nem vitás, hogy egy ilyen kedves kis figura mindenkit megmosolyogtat, éppen ezért kiváló humoros ajándék lehet bármely vidámabb alkalomra.

Fagyálló, fehér cementből készült manóink sokféle méretben – az arasznyitól a térdig érőig – kaphatók. Akár egy kisebb szoborcsoport is összeválogatható műkő figura kínálatunkból, így még mókásabb az összhatás. Például, ha úgy tartja kedve, összerakhat egy egész manó családot, a mulatságosabb hatás érdekében – ezzel egészen biztosan fel fogja dobni kertjét! Az ilyen kerti figura csoportok jól mutatnak gyakorlatilag bárhol a kertben, különösen virágok tövében, vagy azok közelében. Fontos megjegyeznünk azt is, hogy utólag egyénileg festhető és dekorálható a műkő figura választékunk minden darabja, ezért kreatív ajándéknak is kiváló egy-egy ilyen kis manócska, legyen szó például farönkön gubbasztó manóról vagy boszorkány figuráról.

Lepje meg szeretteit, barátait – kertbe és lakásba egyaránt beilleszthető – hangulatos kis figurákkal! Télikertje hangulatát is vidámabbá tudja tenni mókás műkő figura kínálatunk bármelyik darabjával. Például egy csodálkozó nagymama figura az örökzöldek alatt igazán jó kedvre deríti a családtagokat. Egy vicces figura a kert bármely részén (egy pad mellett, egy asztalon vagy egy virágtál mellett) jól mutat és látványa felderít bennünket. A gyermekek nagy örömmel nézegetik ezeket a kis műalkotásokat, közben pedig gondolkodnak, beindul a fantáziájuk. Lepje meg gyermekét, testvérét, unokáját ilyen szívhez szóló kerti figura darabbal! Nem csak látványuk miatt tökéletesek ajándéknak, de a kreativitást is serkentik.

Barátjának, szerelmének, vagy akár főnökének is találóan tud választani humoros kerti figura kínálatunkból. Elérhető áron, nagyon jó minőségben kínáljuk fagyálló műkő termékeinket, legyen szó születésnapról, névnapról, ballagásról, vagy bármilyen ünnepi alkalomról. Egy ilyen kerti szobrocska egyedi, ütős ajándék lehet gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Mókás, humoros, vicces – vigyen kertjébe egy kis derűt kedves műkő figura kínálatunkkal! Bármely alkalomra humoros ajándék egy kisméretű manót ábrázoló figura. Fűben vagy virágok mellett megbújva egy vicces figura jó kedvre deríti az arra járót. Fokozott hatást érhet el azzal, ha például kertjébe véletlenszerűen elrejt egy-egy ilyen kedves kis figurát virágok vagy más díszítő tárgyak mellé, mintegy bújócskaszerűen.

Ha nincs ötlete, hogy mit vigyen nászajándékba, bátran válasszon műkő figura kínálatunkból! Nálunk kizárólag a legjobb minőségű, tartós, fagyálló műkő termékeket talál, melyek garantálják gazdáik jó hangulatát; ráadásul színesben is megrendelheti kedvenc karakterét. A nagyi figura szemüvegben, fürkésző tekintettel, vagy az alvó manó fiú egyaránt kedves kerti figura. Ezen kívül roppant mulatságosak még a 26-tól 30 cm-es magasságig terjedő boszorkány figuráink is. A seprűnyélen lovagló, vagy azt kezében tartó boszorkány megmosolyogtató látvány lehet kertjében, ugyanúgy ahogy az üsttel felszerelt változata is. Nem mindennapi, különleges dekoráció egy ilyen kerti figura, mely többi termékünkhöz hasonlóan sokféle színben megrendelhető.

Műkő szobrocskáink színesben még inkább megelevenednek. Anyaguk az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenáll, színtartósság is jellemzi őket. Többféle színben kínáljuk ugyanazt a minőséget. Világos patina, fehér, bronz, sárgaréz, gránit és sárga patina színben rendelhetőek meg kis kerti szobrocskáink – illetve ha kedve támad, utólag is festheti őket, ahogy már korábban említettük. Újdonságnak számít a manó farönkön megnevezésű műkő figura például. Két változatban kapható: az alvó és a figyelő manó. A két műkő figura egymás közelében elhelyezve jó kombinációnak bizonyulhat; igazán aranyos kerti dekoráció. Óvodák kertjében is jól mutatnak játékos műkő figuráink, a gyerekek minden bizonnyal csodájukra járna majd.

Fehér cementből készült műkő figuráink télen is nyugodtan a szabadban maradhatnak. Egy ilyen kerti figura jó kiegészítő lehet a kerti tó partjára, illetve kerti kiülő mellé is ötletes dekoráció. A sziklakertben egy-egy nagyobb sziklára kitett műkő figura pedig kifejezetten bulis hangulatot teremthet, például egy vidám hangulatú kerti grill partin. Gyerekek nagyon örülnek az ilyen kedves kis miniatűr kerti díszeknek. A manó figurák teraszon is jól mutatnak, elhelyezhetőek bármilyen bútor mellé. Ezek a figurák nagymértékben fokozzák a kert hangulatát, díszítő hatását. Megfelelő elhelyezésükkel a kert szépségeit ki tudja emelni. Érdekes lehet egy nagy fa tövében vagy a virágoskert megfelelő részén, akár önmagában álljon a szobrocska, akár többedmagával, csoportban.

Műkő figuráink (mivel fehér cement az alapanyaguk) jól bírják a hideget, az esőt és a fagyot, és nem színeződnek el az évek múlásával sem; a színes műkő figurák pedig garantáltan megtartják a színüket. Mindenki szívesen kap ilyen helyes, vidám kerti figurát ajándékba. Jó hangulatot árasztanak környezetükben, mivel anyaguk a kő, ezért természetes hatásuk van, nem mű jellegű, ötletesek, aprólékosan kidolgozottak, és jó minőségűek. Tehát ha egy ilyen kis kerti figura az, ami feltétlenül hiányzik még otthonából, akkor bátran keressen fel minket üzleteinkben, és személyesen is tekintse meg műkő figura választékunkat, hogy megtalálja az Önnek leginkább tetsző darabot! Kínálatunkban bizonyára talál majd ízlésének megfelelőt.