Kisebb kertekben is szépen mutatnak műkő kerti falikútjaink.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A műkövek egyik legkedveltebb mai felhasználási módja a falikutak. Ezen termékek reneszánszukat élik a 21. században. Házak, kerítések egyhangú falfelületeit megtörik, mindemellett a víz látványa is nyugtató hatással van az emberre. A kerti falikút rendkívül kedvelt berendezési tárgya a télikerteknek is, ráadásul nemcsak díszít, hanem praktikus berendezési tárgy is, hiszen a kerti törpékkel és szobrokkal szemben esztétikai mellett funkcionális szerepük is van.

Kérjük, tekintse meg műkő falikút kínálatunkat az oldal tetején! Az Átrió kert több mint húszféle falikút modellel áll rendelkezésére, melyek közül bizonyosra vesszük, hogy számos termékmintánk elnyeri majd tetszését! Több éves szakmai tapasztalatunk a garancia arra, hogy Ön profi és gyors munkát kap bárhol és bármikor az ország területén. Biztosan állítjuk, hogy kivitelezésünk minőségében nem fog semmilyen problémát sem találni!

Cégünk kerti falikút kínálatának minden darabja fagyálló műkőből készül. Az üres falfelületek nem csak a lakásban kínálnak lehetőséget a díszítésre. Az üres kert falait díszítse falikúttal és tegye kertjét egyedivé és széppé! Sokan nem tudnak kertjükben szökőkutat, csobogót elhelyezni, mert nincs elegendő szabad helyük, vagy idejük azok karbantartására. Nekik ajánljuk műkő falikútjaink széles választékát, melyek kisebb kertekben is előnyösen mutatnak. Kerti műkő kútjaink az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenállnak, hiszen nem csak fagyállóak, de felhasznált keverékeink strapabíróak, melyek révén a viharos szelek és a hőmérséklet ingadozása sem tehet kárt bennük. Ennek eredményeként az általunk készített kerti falikút télen-nyáron díszíti kertjét.

Vállalatunk széles választékkal igyekszik segíteni Önnek megtalálni a kertjéhez leginkább illő modellt. Romantikus hangulatú kertbe kitűnő választás a Kisfiús falikút, amely 125 cm magas és két részből álló fehér cementből készült kút. Barátságos hangulatot áraszt, és borostyános házfal között megbújva tökéletes dekorációként szolgál ez a termék. Az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenáll: természetesen fagyálló ez a termékünk is. Többféle színben kínáljuk a terméket, melyek között minőségi eltérés nincs: világos patina, fehér, bronz, sárgaréz, gránit és sárga patina színben rendelhetőek falikútjaink.

Tekintse
meg olasz műkő falikút kínálatunkat is! Cégünk mediterrán stílusú kutak gazdag választékát kínálja. Vigye kertjébe az olasz formavilágot! Minőségi alapanyagból készült, egyedi, kézzel festett termékeket kínálunk, melyek hatékonyan és megbízhatóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az olasz falikút választékunk minden darabja négyféle színben rendelhető: sötétszürke, világosszürke, barna és korall. Az utóbbi színben egy olasz kút igazi ékkövévé válik majd a kertnek, hiszen megléte rendkívül különleges hangulatot áraszt.
Közkedvelt kerti falikút egyikének számít a napocskás motívummal díszített modellünk. A kút fali részében napsugár formájú csapdísz kiképzés fokozza a kút esztétikai értékét. A csapdíszt külön is kínáljuk díszítésre egyszerű és napocskás kivitelben, mellyel házfalát díszítheti. Segítségével nem csak a ház, de a különböző melléképületek, vagy a kert falai is vonzó kerti elemmé változtathatók. Megtehetjük, hogy kúszónövényeket futtatunk rájuk, festéssel, képekkel, falikúttal, így enyhíthetjük a magas falak okozta bezártság érzetet. Sokan nem tudnak elhelyezni csobogót kertjükben, mert elveszi a helyet. Egy falikút üzemelhet fali csobogóként is, ezért kedvelt kerti dekoráció. Rendkívül megkapó díszítő elem kertjében a műkőből készült kerti falikút, amely télen-nyáron szép látványt nyújt környezetében. Meg kell jegyeznünk, hogy kútjaink természetesen kiváló minőségű alapanyagból készülnek, a zord időjárással szemben rendkívül ellenállóak, valamint fagyállóak.

Műkő falikútjaink között számos egyéb olyan darab is található, mely az olasz formavilágot képviseli. A mediterrán stílusú kerti kiegészítők jó hangulatot árasztanak, az ember közérzetét és lelkiállapotán jelentősen javítanak. Érdekes megoldást tudunk ajánlani ódon csapjára, mellyel egy csapásra szemet gyönyörködtető dekorációt teremthet egy jellegtelen, szürke házfalon is. Egyszerűen díszítheti falát falikúttal, elég első lépésben feltenni a csapra egy 25 cm-es átmérőjű műkő csapdíszt egyszerű vagy éppen napocskás kivitelben; alá pedig a módfelett elegáns falikút tálat ajánljuk. A terméket kétféle magasságban, háttértől függően négyféle színben lehet kapni. Garantáltan ötletes megoldás kertje hangulatának emeléséhez a fent leírt műkő kút.

Akik viszonylag nagy felületet szeretnének hasznosan, mégis esztétikusan befedni, azok számára különleges, egyedi megoldást nyújt a napocskás kerti mosogató. Ezen műkő termék esetében is az olasz jelleg dominál, mint ahogyan az olasz műkőből gyártott falikút darabunknál is. Ezen modellünk impozáns méretű, pakolótérrel ellátott, gyakorlatilag a műkő falikút és a kerti mosogató gyönyörűen egybeépített mása. Nem mellesleg ez a kút talpas változatban is nagyon stabil műkő bútorként funkcionál. Bár kinézete jelentősen eltér, mégis tökéletesen rásimul a ház vagy a kert falára, nagy mérete ellenére is. Használhatjuk falikútként mosogatásra, pakolásra vagy egyszerűen csak díszítésre. Mindemellett természetes és határozottan praktikus kerti darab! Ha sikerült kialakítani a helyét, több generáció kerti díszítőjévé válhat ez a termék. Közterekre is kiválóan alkalmas 100 cm magas falikút darabunk. Előnye ennek a műkő falikút modellnek, hogy locsolóedény elhelyezésére alkalmas medencerésszel rendelkezik. Használata kényelmes és egyszerű! Sokféle arculatú környezetbe is beilleszthető szolid vonalvezetése miatt. Közösségi terekre kiemelten ajánljuk méretei alapján is.

Egy műkő falikút tökéletes választás lehet kertje ékesítéséhez, kettős mivolta miatt: praktikus, mégis szemet gyönyörködtető kerti tárgy. Mint már említettük, rendkívül jól bírja a csapongó időjárást, és a fagynak is ellenáll. Nálunk ráadásul többfajta falikút közül is válogathat, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet. Kérjük, tekintse meg teljes kínálatunkat és díszítse kertjét jó minőségű, finoman megmunkált műkő falikútjaink egyikével!