Kerti műkő díszekkel, fali és korlátdíszekkel tegye színesebbé kertjét.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A díszítő elemek olyan tárgyak, melyekkel az adott terek díszíthetők, külső megjelenésük javítható, legyen szó fali díszekről, korlátdíszről vagy bármilyen műkő díszelemről. Lényegében az emberek esztétikai élményét fokozzák, hangulatosabbá teszik hétköznapjaikat. Mindenütt elhelyezhetők, ahol emberek élnek, dolgoznak, pihennek, szórakoznak, az idejüket töltik, hiszen mindnyájunkban megvan a vágy a szépre, a legjobbra. Anyaguk szerint is sokfélék lehetnek a díszítő elemek. Kérjük, tekintse meg műkő díszítő elem kínálatunkat! Cégünk fehér cement alapanyagú termékek gazdag választékát kínálja a kertjüket szépítőknek. Műkőből ötletes kerti dekorációkat tudunk ajánlani. Színezett formákban is gyártják ezeket a fehér cement alapanyagú termékeket, ami növeli széleskörű felhasználásukat.

A fehér cement természetes, csúcsminőségű műkő termék, amely funkcionális és kreatív alkalmazást egyaránt lehetővé tesz. Rendkívüli szilárdságát mi sem bizonyítja jobban, mint felhasználási területei: kültéri díszítők és használati tárgyak gazdag választékával várjuk vásárlóinkat. Nagyon kedveltek az olyan fali díszek, mint például a konzolok vagy címerek, emellett a madáritatók és domborművek is, mivel rendkívül tartósak. Valamennyi fehér cement termék megrendelhető fekete, bronz, sárga, antikolt fehér, sárgaréz és gránit árnyalatokban is. Szilárdsága mellett másik kiváló jellemzője, hogy fagyálló anyag, ezért is ideális alapanyaga a kerti dekorációknak. Összességében véve a fehér cement termékek rendkívül jól illeszkednek a növényekhez és a zöld környezethez.

Szűkebb és tágabb értelemben is beszélhetünk díszítő elemekről. Például a nappaliban elhelyezett megfelelő színű és stílusú díszpárnák éppúgy díszítenek, mint a kerti kerekes kút. Sok díszítőnek funkciója van. Megfordítva is igaz: sok használati tárgyunk díszítve még érdekesebb! Közkedvelt dekorációs tárgy az angyalkákat ábrázoló szobor. Ezek az apró bájos angyalkák kitűnő ajándéktárgyak bármilyen alkalomra. Emellett kiemelten népszerűek különféle fali díszeink és korlátdíszeink is.

A konzolok az üres falfelületet teszi érdekesebbé. Ezek a fali díszek minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készülnek, az időjárás viszontagságainak pedig teljes mértékben ellenállnak, fagyállók. Többféle színben kínáljuk ugyanazt a minőséget. Világos patina, fehér, bronz, sárgaréz, gránit és sárga patina színben is rendelhetők. A kívánt fali dísz formájától függően több méretet kínálunk. Levélmintás és levél alakú virágtartó konzoljaink kedvelt berendezési tárgyak. Lakásban is használható, kitűnő dekorációs eleme lehet az adott helyiségnek. Kerti épület falán rögzítve helyet adhat egy szép növénynek vagy egy érdekes szobornak. Különleges hangulatot teremtenek a környezetükben ezek a fali díszek.

Árusítunk
még egyedi madáritatókat, ötletes beültethető kavicsokat, és oszlopfőket is. Választékunk üde színfoltjai az állatfigurás napernyőtartók, de kínálunk még műkő biciklitartót is, mely tökéletesen beleolvad a környezetbe. Műkő dísz kínálatunkból könnyen tud ajándékozni szeretteinek, barátainak. Minden termékünk anyaga fagyálló, így télen is díszítik kertjét, otthonát. Szép és ízléses műkő díszek elhelyezhetők kertbe és lakásba egyaránt. Sírhelyek kedves szobrai az álló, fekvő, szárnyas, hangszeres, kis műkő angyalkák – tökéletes művészi alkotások a megfelelő helyre. Kis virágtartóval kombinálva egy szép kis örökzöld növény is beültethető. Ragasztással egyszerűen rögzíthetők ezek a műkő dísz angyalkák.

A karácsonyi dekorációk változnak, de az angyalkák maradnak. Tegye hangulatosabbá, meghittebbé otthonát, kertjét helyezzen el egy-egy kedves angyalka szobrot a megfelelő helyre! Többféle méretben és színben kínáljuk lakásba és kültérre egyaránt elhelyezhető figuráinkat. Több színből választhat, de ha egyedire vágyik, ki is festheti bármilyen árnyalatra! Kis virágtartóval kombinált változatokban elhelyezhet mikulásvirágot vagy éppen egy fagyöngy csokrot. Díszítse kertjét, otthonát angyalka szobrocskákkal! A hárfázó angyalka a kandalló párkányán vagy az olvasó angyalka a gyerekszobában üde színfoltjai lakásunknak az év bármely szakában, de különösen karácsonykor. Talál olvasó, furulyázó, hárfázó, ölelkező, csodálkozó, gondolkodó, alvó, imádkozó, gömbön ülő, virágtartóval kombinált angyalt is.

A korlátdísz egy újabb dekoratív műkő dísz, melyet figyelmébe ajánlunk. Egyik legkeresettebb díszítő elem a gömb műkő oszlopfő például. Magassága 51 cm, alapja 30-szor 30 cm, súlya pedig 37 kg; jól használható méretben ajánljuk vásárlóinknak. Minőségi alapanyagból készült, kézzel festett korlátdíszeket kínálunk, melyek teljes mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Négyféle színben rendelhetőek: sötétszürke, világosszürke, sárga és korall. Az olasz formavilág színeit láthatja viszont kertjében e gyönyörű kiegészítő felrakásával. A korlátdísz kínálatunkban számos egyéb műkő formát is talál. A toboz és tojás alakú korlátdísz is több méretben készül. Egyéb formákkal is találkozhat, mint a makk, virágos és gyümölcsös korlátdísz.

Cégünk
műkő termék palettáján fali dísz dekorációkat is megismerhet. Háza bejáratát, udvara falait is díszítheti termékeinkkel. A műkő napóránk igazi különlegesség: szépen mutat a kertben, de a lakásban is; univerzális berendezési tárgy. Homlokzatdíszeinkkel egyedivé teheti otthona bejáratát. Műkő dombormű termékeink felhasználásával mediterrán stílusú udvart tervezhet magának. Kedvenc énekesmadarainak helyezzen ki kőből készült madáritatót! Szépek és tartósak, ezen kívül hangulatosak a zöld környezetben. Magyar és olasz műkőből is talál a választékban.

Ötletes műkő dekorációk még az élethű gombák. Egy-egy jól elhelyezett darab kiemeli kertjének szépségét. Figurás napernyőtartóink praktikus műkő dísz kiegészítők. Rendkívül stabilak, évekre megoldják a nyári árnyékolást. Magyarországon neves kőfaragó mesterek, műhelyek dolgoznak műkővel, ezáltal biztosított, hogy nálunk csakis hosszú élettartamú és strapabíró termékeket talál. Tekintse meg hát műkő díszítő elemeinket, köztük is a fali díszek és korlátdíszek széles választékát! Megfigyelhető tendencia, hogy újabb és újabb kollekciók kerülnek ki a gyártóktól. Alapvetően a természetesség és a praktikusság a kulcsszó, mely jellemző valamennyi stílusra. Ezért is számítanak nagyon népszerűnek a műkő díszek, melyeket kínálunk.