Kínálunk klasszikus, modern, valamint virágtartóval egybeépített műkő csobogókat.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Akinek nincs nagy kertje, viszont szeretné bevinni közvetlen környezetébe a víz megnyugtató és rendkívül pihentető csobogását, annak széles választékban kínálunk műkő csobogókat. Magyar és olasz kőfaragó mesterek kiváló minőségű munkáit kínáljuk, valamint nagy választékban forgalmazunk fehér cement csobogókat is. Műkő csobogó kínálatunk minden darabjára a gyártók teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak.

A kő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe. Természetességével és időtállóságával megbízható és elengedhetetlen tartozéka kertjének. Virágtartóval kombinált csobogó is színesíti a kínálatot, tovább növelve díszítőértékét: rajta egy szép női alak, kezében korsóval önti a vizet egy tálba. Ez a termékünk egyszerre virágtartóként és csobogóként is funkcionál. A legegyszerűbb kerti növényét is izgalmasabbá teheti egy ilyen csobogó. Rendkívül ötletes megoldás, gyönyörű kivitelben.

Közkedvelt termékünk a lépcsős felépítésű csobogó, mely tetszés szerint bővíthető, és megbontva az unalmas teret, igazán izgalmassá tudja tenni a kertet. Ez a fajta csobogó minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készül, a változékony időjárás viszontagságait pedig igazán jól tűri. Egyik letagadhatatlan előnye, hogy rendkívül egyszerű az összeépítése. A lépcsős elemeken lecsordogáló víz miniatűr csermely vagy lágyan csobogó, lépcsőzetes vízesés hatását kelti. Bátran ajánljuk ezt a különleges műkő csobogót sziklakertjébe! Használja fantáziáját, és egészítse ki lépcsős műkő csobogóját egy ízléses csobogós szobor felhasználásával! Ezek a szobrok is széles választékban megtalálhatóak üzleteinkben. Ez a kombináció garantáltan pazar látványt nyújt majd kertjében.

A csobogó nem csak dekorációként, de „gyógyítóként” is alkalmazható. A lecsorgó víz kellemes hangjával nyugalmat áraszt, szeretettel árasztja el a lelket, pozitív rezgéseket küld környezetébe, mert a csobogó nem csak a víz, hanem a nyugalom forrása is. Ezért különösen ajánlott néha egy kis időt szakítani a hétköznapok rohanásában arra, hogy kertünkben megpihenjünk, és hagyjuk, hogy a csobogóból áradó víz hangja és látványa hasson ránk. Köz- és magánintézmények fogadótereiben, kertekben, bárhol ahol emberek élnek és dolgoznak, mindenképpen jótékony hatást fejt ki egy esztétikus csobogó. Cégünk műkő csobogói minden szempontból kielégítőek. Találja meg lelki békéjét otthon, saját kertjében felüdülve!

Üzleteinkben megtekintheti csobogóink széles választékát. Kerti tavát, kerti medencéjét hangulatosabbá tudja tenni, ha időtálló műkő csobogó kerül a partjára. Kínálunk klasszikus, szoborfigurás, tálcás változatot, modern gömb, csavart formájút, vagy állatfigurás, fatörzs formájút. A szoborral ellátott műkő csobogók figurái között megtalálható például ülő női alak, fiú kagylóval, illetve az elegáns és tekintélyt parancsoló Poseidon tengeristen is. A gömb alakú csobogó a modern kertek ideális dísze, de beltérre is ajánljuk. Az érdekes csavart változatot háromrészes kivitelben lehet kapni, de az egyes csavart oszlopok külön is megvásárolhatók. Az állatfigurás műkő csobogó delfinből, békából kialakítva nagyon ötletes megoldás. Széles termékskálánkban az egyrészes formától a többrészes tálcás, lépcsős, antik szobros, állatfigurás változatokon át megtalálja az ízlésének, helyi adottságainak leginkább megfelelő kerti csobogót.

Fontos
hangsúlyoznunk, hogy teljes mértékben fagyálló kerti termékekről van szó, melyek jól tűrik a változékony időjárást, ezáltal biztos pontként állnak kertjében. Magyar és olasz kőfaragó mesterek kiváló minőségű műkő csobogó alkotásait kínáljuk, valamint nagy választékban forgalmazunk fehér cement csobogókat is. Kínálatunk minden darabjára a gyártók teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak, így határozottan hosszú ideig gyönyörködhet műkő csobogóinkban. Sziklakertek mellé vagy beleépítve is különleges színfoltja lehet kertjének a csobogó, mely közelebb hozza Önhöz a természetet, valamint látványával és hangjával pihenést biztosít mindennapjaiban.

Kínálatunkat folyamatosan bővítjük, így sokféle stílusú műkő csobogó közül tud választani. A minimál stílusú geometriai formák, a mediterrán hangulatot idéző sárga-barna árnyalataiban pompázó tálcás, szobros változatok, és a legújabb „humoros” darabok is megtalálhatók üzleteinkben. Utóbbi kategóriából figyelemre méltó az ún. „férfi dézsában” csobogó, mely könnyed humorforrás és esztétikai elem lehet kertjében. A dézsa alakú műkő csobogó edénybe a férfialak szájából csordogál a víz. A vízfelületet növényzettel, például tavirózsával is díszíthetjük, így még színesebb látványt nyújt majd.

A feng shui életfilozófiája szerint is nagyon fontos, hogy részesei legyünk a természetnek. A víz, mint őselem jelenléte a környezetünkben megnyugtat bennünket, ezért elengedhetetlen, hogy legyen egy csobogó kertünkben. Fedezze fel személyesen a kerti csobogó szépségét! A kisebb helyigényű csobogók között talál olyat, ami virágtartóval van kombinálva, ez még érdekesebbé teszi a látványt. A beültetett növény szépségének látványa és a víz csobogásának hangja energiával tölti fel az emberi szervezetet, ezért értékes ajándék a műkő csobogó. A csobogó ideális berendezési tárgy kertbe, teraszra, lakásba. Ajánljuk még különböző irodák, orvosi rendelők fogadó tereibe. A kisebb, egytálcás műkő csobogó formák elegáns csúcsdísszel illenek az ilyen helyekre leginkább.

Tegye hangulatosabbá kerti tavát, kerti medencéjét időtálló műkő csobogó felállításával! Az olyan csobogó, amelyik saját tálcájában összegyűjti a vizet, még a kerti madarakat is odavonzza. Aki modern kertet épít, annak jó választás a gömbös csobogó. Egyenes vonalak, sima felület, geometriai formák, ezek a modern csobogó jellemzői. Üzleteinkben megtalálja az igényének megfelelőt. A csavart három részes bordázott műkő csobogó esztétikus díszítője parkoknak, intézmények udvarának. A részek külön is megvásárolhatók. Minőségi fehér cementből és kőzúzalékból készül. Az időjárás viszontagságainak teljes mértékben ellenáll, sőt mi több, fagyálló. Többféle színben kínáljuk ugyanazt a tartós minőséget. Világos patina, fehér, bronz, sárgaréz, gránit és sárga patina színben rendelhető.