Buddha szobor


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Ha Ön a kedvező energiákat, a pozitív hatást, a szépséget keresi, tekintse meg Buddha szobor kínálatunkat. Mindenki szeret csecsebecséket becsempészni az életterébe, miért ne választanánk olyat, ami az energiákat is segít rendbe hozni? Ilyenek a Buddha szobrocskák, mutatósak, segítenek rendbe tenni az életünk egyes területeit! Kínálatunkban megtalálható az Indiai Buddha szobor. Van valami különlegesen megnyugtató a Buddha ábrázolásokban. Először ezek a Buddha-fejek hidegen, tartózkodóan, kifejezéstelenül hatnak, de csalóka ez a benyomás: Bár a szeme lecsukódik, mégis a szellem ereje sugárzik belőle, és a testet erő járja át. Kínálatunkban megtalálható még a Kínai Buddha szobor is, mely pocakos, mosolygós férfit ábrázol. Ez a gazdagság szimbóluma, mert azt jelzi, hogy van mit ennie, ezért biztosítja majd családja jólétét is. A nevető Buddha szobor pocakját naponta ajánlott megsimogatni, hogy a várva várt szerencse, gazdagság és bőség beköszöntsön hozzánk. Elgondolkodtató, hogy az emberekben meglévő igények hogyan változtatják meg a hitet, hogyan alakítják a maguk képére szentjeiket. Hogyan vált az aszkétából, a földi élvezeteket hátrahagyó, a mértékletes középutat követő Buddhából egy pocakos, vidáman mosolygó, kedves figura.

Sokféle kertbe tudjuk ajánlani többféle stílust képviselő kerti szobor választékunkat – nálunk egészen biztosan talál valamit, mely az ízlésének megfelel. A szép és aprólékos kidolgozású klasszikus műkő szobroktól a vidám hangulatot árasztó ember és állatfigurás darabokig ki tudja választani az Ön kertjébe leginkább illőt. A többféle szín és méret is segít a döntésben. Az egészen kisméretűtől a nagyobb, akár két méteres magasságot is elérőig terjed kínálatunk. Emellett természetesen színválasztékunk is rendkívül gazdag – kerti környezetben szépen mutatnak a bronz, a gránit, és a sárgaréz színű műkő szobor figurák. Ízlés és háttér kérdése, hogy melyik színből készüljön kedvenc szobra. Ezért ha kerti szobor ajándékot adunk valakinek, nem árt előre tájékozódni a körülményekről. Aki a színekkel nem mer kockáztatni, válassza a tiszta fehér vagy a szürkével antikolt fehér árnyalatokat. A műkő szobor anyaga jellemzőinél fogva jól bírja a hideget, ezért egész évben folyamatosan kint lehet a szabadban és díszítheti kertjét.

Egy szép, esztétikus szobor látványa, amelynek a helyét jól eltalálja, emelni tudja a környezete hangulatát is. A Vénusz születése című műkő szobor gyönyörű ékköve lehet például egy kis kerti tónak 80 cm-es magasságával, míg a Vénusz almával című műkő szobor 120 cm-es magasságával egy köztéri park medencéjét is igényesen díszítheti. Igazán különleges a Kisfiú lámpástartóval című kerti szobor is, amely egyszerre díszít formájával, témájával és meleg fényével. Ha még fokozni akarja a hatást, a fehér színen kívül megrendelheti e műkő szobrainkat selymes fényű bronz, sárgaréz, gránit árnyalatokban is. Természetesen könnyed hangulatú alkotásokat is talál kínálatunkban. Vidám színfolt a zöld fűben a Hasaló kislány című kerti szobor, amely mindössze 20 cm-es magasságával jól mutat a bokrok aljában megbújva is. Kedves jelenetet mutat be a Kislány és kisfiú a padon című szobrunk, ahol könyvet olvasnak gyerekek (magassága 42 cm). Igazi kis szoborcsoport, amely játszótéren is ötletes térdekoráció és felkelti a gyermekek érdeklődését.

Műkő szobor kínálatunk óriási témaválasztékot ölel át. Korosztályoknak és érdeklődési köröknek megfelelően is tudunk ajánlani kerti szobrokat. Bevásárlóközpontok csarnokait is kellemesen díszítheti a Lány kosarakkal című 136 cm magas női alakunk, két darab virággal beültethető kosárkájával; az arra járók figyelmét biztosan megragadja. Kerti szobor kínálatunk igényes és sokrétű. Igyekszünk mindenki elképzelésének megfelelőt mutatni. Esztétikus szobraink időtálló szépséget tudnak kertjébe varázsolni. A műkő szobor elsődlegesen a térrel áll összefüggésben: kitölti, viszonyul hozzá és hatással van az ember érzékelésére. Sok kortárs szobor az elrendezéssel, határvonalakkal vagy egyszerűen az elnevezésével közvetíti jelentését. Ilyen stílusban készült műkő szobor a molett női alak című szobor, amely 27 cm magas, 3 kg tömegű. Egy ma épített, úgynevezett modern kertben kitűnően mutat ez a műkő szobor a megfelelő helyen.

Kerti szobraink között kínálunk olyat, mely esztétikai értékén túl más funkciót is hordoz. Ilyen szobor például a Női alakkal díszített hamutál. Formailag ízléses kidolgozású, és jól elhelyezhető. Magassága 31 cm, súlya 4 kg, alapterülete pedig 17×12 cm. Dohányzó ismerősének praktikus kerti ajándék lehet ez a kerti kiegészítő. Virágtartós kiképzésű műkő szobraink növénnyel beültethető részt is tartalmaznak. A műkő szobor alapanyaga (a fehér cement) ideális környezete tud lenni a növényeknek. Ülő kisfiú bőségszaruval műkő szobrunkat tudjuk ajánlani a kertészkedni vágyóknak is. Fontos hangsúlyoznunk, hogy műkő szobor kínálatunk alkalmas közterek, parkok, nagyobb szökőkutak környékének dekorálására is. A műkő szobrok esztétikai értéket képviselnek, figyelemre méltóak, éppen ezért az Ön életéből sem hiányozhatnak! Akár saját magát, akár ismerősét vagy családtagját szeretné meglepni egy ilyen kerti szoborral, látogasson el bátran hozzánk, és tekintse meg személyesen is a kínálatot – garantáljuk, hogy nem fog csalódni!