Kertek, otthonok hangulatos díszítő eleme a műkő angyal figura.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Az angyalokról mindenki azt gondolja, hogy a legtisztább lények. Ezeket a karaktereket magasabb erő teremtményeinek gondoljuk, akik üzenetet közvetítenek a Menny és a Föld között. Több vallásban is megjelennek, és vallásoktól függetlenül nagy tiszteletnek örvendenek. A Biblia szerint Isten által teremtett, az embernél magasabb rendű, halhatatlan lények, valamint magasabb intelligenciával rendelkeznek. Képesek megjelenni szellemi testben, de megjelenhetnek egyaránt álmokban, küldhetnek intuíciókat és megérzéseket is az embereknek. A céljuk, hogy üzeneteket közvetítsenek a felsőbb hatalmak és a Földi szféra között. Olyan jóságos teremtmények, melyek jelenlétükkel megnyugvást sugároznak; ezt a tulajdonságukat a művészek is felismerték.

Az angyalok képi ábrázolása az i.sz. III. századtól követhető nyomon a keresztény művészetben. Állandó attribútumaik a dicsfény (glória) mellett a IV. század végétől kezdve a jellegzetes szárnyak lettek. A művészek a gravitációtól való szabadságot akarták jelezni a képeiken, így madárszárnyakat illesztettek az angyalokra. A későbbi középkori szárnyas angyalok is ezt hirdették. Ettől úgy tűnt, hogy a földi világhoz sokkal közelebb állnak, de a szárny jelképpé vált. A szent angyalok ábrázolása éppen ezért szárnyakkal történik, mert gyorsak; test nélkül, mert szellemi lények; gyermekként, mert nem tudnak megöregedni; csak fejjel, mert értelmük és szabad akaratuk van.

A művészek szívesen ábrázolták az angyalokat hol meztelen pufók fiúgyermekként (angyalkaként), hol pedig félelmetes külsejű szárnyas emberi lényként. Ezeknek a képzőművészeti alkotásoknak néha semmi közük a bibliai leírásokhoz, néha pedig a pogány világ hiedelmeit fogalmazzák meg. Az embernek mindig szüksége volt magasabb szintű teremtményekre, hogy saját kicsinyes világából feltekinthessen a végtelenbe. A művészet minden korban kiszolgálta ezt a vágyat, megjelentek a festővásznon, a kőfaragók műhelyében és szemmel láthatóvá tette az elképzelt hierarchiákat. Amikor a sötét kút mélységébe zuhanva feltekintünk, a külső világ kimondhatatlanul ígéretesnek látszik. Az ember belső világa (mennyország és pokol) kivetült a művészetek által a templomok és más épületek falaira. Az angyalokkal minden korban az emberek menekülését fejezték ki (a bűnből) egy segítőkész mítoszba.

Mai, rohanó világunkban is sokan kedvelik a műkő angyal figurákat környezetükben. Cégünk műkő angyal kínálatával áll az érdeklődők rendelkezésére. Egy ilyen angyal figura teljes mértékben fagyálló termék, akár temetőbe is elhelyezhető, időjárástól függetlenül. A műkő angyal termékünk virágtartóval kombinálva is kapható. Továbbá ajánljuk még figyelmébe jópofa műkő angyal díszünket, mely a kert vagy a lakás számos pontján elhelyezhető. Teheti például akár egy virágcserépbe is, virág mellé, hogy feldobja a hangulatot. Kedves műkő angyal még az olvasó, vagy a hárfázó angyal figura is. Ezek a termékek minden bizonnyal üde színfoltjai lehetnek kertjének vagy közvetlen környezetének.

Habár a karácsonyi dekorációk többnyire változnak, az angyalkák biztos pontok maradnak. Tegye hangulatosabbá, meghittebbé otthonát, kertjét, és helyezzen el egy-egy műkő figurát a megfelelő helyre. Az angyalok kedvesek és jóságosak, helyezze el hát őket otthonába, kertjébe, szerettei sírhelyére. Fehér cementből készült kiváló minőségű angyal figura kínálatunk bármelyik darabját beltérre és kültérre egyaránt ajánljuk. Természetesen a szobrocskák színes változatban is készülnek, többféle méretben. Az Átrió Kert kínálatában egészen biztosan megtalálja ezeket. Tekintse meg például a gömbön alvó angyal figura választékunkat: két méretben is kapható ez a szobrocska (42, illetve 60 cm-es magassággal).

Fagyálló, kiváló minőségű, és egyedi stílusú műkő angyal szobrocskákat kínálunk. Rögzítésük roppant könnyen történik; egy egyszerű ragasztással megoldható. Szívet-lelket melengető ajándék egy vidám, mosolygós angyal bármilyen alkalomra, ezt Ön is beláthatja. Lakásban is üde színfolt lehet egy ilyen aprócska szobor. Törekedjünk környezetünk szebbé tételére és magunkat is jobban fogjuk érezni! Az angyalok ma is segítik az embert, még ha műkőből is formázták őket. A legtöbb ember hisz az angyalok jóságában. A műkőből készült angyalt ábrázoló szobrok ideális dekorációk éppen ezért, hiszen nyugodt hangulatot csempésznek környezetünkbe, és ettől a mi lelkiállapotunk is javulhat.

Számos különféle angyal figura áll rendelkezésére nálunk, személyes ízlésétől függően. Megtalálható kínálatunkban például a gyertyát tartó angyalka ugyanúgy, mint a többféle pozícióban alvó angyal szobrocska is. A kislányt átölelő angyal figura (32 cm-es és 42 cm-es magassággal) is rendkívül mutatós lehet kertjében, kedvességet varázsolhat vele a zöld környezetbe. A díszes oszlopon ülő angyalka pedig egy kerti tó partján Pazar látványt nyújthat. Kertépítők és belső építészek szívesen építik be munkáikba ezeket a tárgyakat, mivel rendkívül tartósak, a gyártók pedig gazdag választékot biztosítanak. Színezett formákban is gyártják őket, ami növeli széleskörű felhasználásukat. Fehér cementből készült fagyálló angyal szobrokat kínálunk elérhető áron. Ezek a műkő angyalok különböző színárnyalatokban is kaphatók – fehér, szürkés-fehér, bronzos színekben, színtartó és fagyálló minőségben. Kis virágtartóval kombinálva egy szép kis örökzöld növény is beültethető. Ragasztással, egyszerűen rögzíthetők.

Tekintse meg üzleteinkben angyal figura választékunkat! Sírhelyek, temetőkertek szolid díszítői a fagyálló anyagból készült angyalka szobrok. Az ülő, fekvő helyzetű, sípoló, hárfázó, imádkozó műkő angyalok hangulatos színfoltjai az örök nyugalom színhelyeinek. Virágtartóval kombinált változatába beültetheti hozzátartozója kedvenc növényét is. Erre a virággal kombinált megoldásra remekül alkalmasak a fentebb már említett angyalka díszek, melyek széles választékával várjuk. Akármi is legyen az Ön preferenciája, üzleteinkben garantáltan meg fogja találni az ízlésének legmegfelelőbb darabot. Mi ebben óhajtunk segíteni Önnek. Kertjének vagy lakhelyének éke lehet egy ilyen angyal figura, mely békességet és szeretetet visz majd életébe.