Tekintse meg kiváló minőségű kerti műkő állókút kínálatunkat.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

Az ember már nagyon régóta kitalálta a műkő állókutat. Eredendően a víznyerő helyek takarása, a víz továbbítása, a víz háztartásokba való közvetítése volt a műkő állókút feladata. Sok ilyen műemléket őrzünk ma is a régi korok alkotásaiból. A régebbi korok állókútjai valóságos műalkotások voltak, attól függően, hogy kinek a tulajdonát képezték. Manapság az is elvárás, hogy a műkő állókút szép legyen és harmonikusan illeszkedjen a kert stílusához, illetve a környezet jellegéhez. A műkő állókút állhat szabadon, valamint falhoz rögzítve is. A legfontosabb követelmény egy ilyen kerti kúttal szemben, hogy bírja az időjárás szeszélyes és hirtelen változásait. Ezért használnak építéséhez követ, vasat, a csapokhoz pedig nem rozsdásodó fémötvözeteket. Nagyon praktikus az olyan kerti kút, amelynek alsó részén medence gyűjti össze a vizet, és még a locsolóedény is aláfér. A mai kínálatban éppúgy elférnek az antik, klasszikus formák, mint a természetes, vagy a teljesen letisztult egyszerű vonalúak.

Műkő állókút kínálatunkkal azoknak igyekszünk segíteni, akik kisebb kertjükben nem engedhetik meg maguknak, hogy egy szökőkutat helyezzenek el, viszont szeretnék kertjükbe bevinni a víz megnyugtató csobogását, és szeretnék kertjüket egy esztétikus állókút beállításával izgalmasabbá tenni. Műkő állókút választékunk rendkívül gazdag; több színben, formában rendelhetőek termékeink. Kínálatunkban megtalálható az egyszerű, letisztult formájú és a díszes, egyedi mintázatú is. Műkő állókút kínálatunk magyar, illetve olasz kőfaragó mesterek műhelyeiből származik, melyekre a gyártók teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kínálatunkban szereplő termékeket csap nélkül szállítjuk, azonban üzleteinkben lehetősége nyílik a kúthoz illő csap megvételére is.

A műkő, mint természetes anyag, jól illeszkedik a növényekhez és a zöld környezetbe, így a műkő állókút kertje központi darabja lehet. Egy szép kút díszítheti kertjét, otthonát, de bátran ajánljuk közterületekre is. Masszív műkő állókútjaink nehezen rongálhatók, stabilak, időtálló minőséget képviselnek. Színben és formában is sokféle ízlést tudunk kiszolgálni. A műkő állókút megrendelhető sárga, szürke és terrakotta színben. A kút különösebb gondozást nem igényel, jól bírja az időjárás hatásait. Ez a kerti berendezés ráadásul csak patinásodik az idő haladtával! Számos előnyös tulajdonsága és szépsége miatt ajánljuk kertépítők, vagy akár önkormányzatok figyelmébe – városszépítési programban érdemes vele számolni! Óvodák, iskolák udvarán nem csak szép, de hasznos berendezés is a műkő állókút. Közterületek látványos díszeként is funkcionálhat egy ilyen állókút. Nem utolsósorban ajánljuk vendéglátóipari helyek kerthelyiségébe a környezet szebbé tételéhez, és praktikus használati célból is.

Cégünk segítségével otthonába tudja vinni az olasz formavilágot a megfelelő kerti kút kiválasztásával. Minőségi alapanyagból készült, kézzel festett termékeket kínálunk, melyek teljes mértékben ellenállnak a kiszámíthatatlan időjárás viszontagságainak. A kutak négyféle színben rendelhetőek: sötétszürke, világosszürke, barna és korall. Az egyik legegyszerűbb kerti kutunkat ajánljuk figyelmükbe. Ez a kis kerti berendezés talpazattal kiegészíthető, amelynek 27 cm a magassága, maga a kút pedig 72 cm magas, súlya 90 kg, átmérője 56 cm. Méreteinél fogva kisebb kútnak számít, így könnyebben beilleszthető kisebb helyekre is. Medencerésze kerekded formájú, praktikus. Alá lehet tenni a locsolókannát, vödröt vagy akár a slagot is.

Szintén a mediterrán stílus egyszerűségét képviseli a Dézsás sziklás kút. Ez a kerti kút formájával tökéletesen belesimul a természetes környezetbe. Kétféle méretben, kis formabeli eltéréssel gyártják. Igazán egyedi stílust képvisel a kutak között. A Duna kút magyar kőfaragó mesterek kimagasló minőségű és magas esztétikai elvárásoknak megfelelő munkái közül az egyik újdonság. Hagyományosan manufakturális módszerekkel készített kis szériás termék, melyet dinasztikus alapokon működő kisüzemekben állítanak elő. Minimál stílusával ez a műkő állókút bármilyen környezetbe beilleszthető, fali csap takarására is kiváló építmény, jól mutat kertes ház udvarában és annak kertjében egyaránt. A gyártók minden egyes alkotásukra teljes körű fagyállósági és színtartóssági garanciát vállalnak.

Kerti kút kínálatunkat folyamatosan bővítjük. Igyekszünk a legfrissebb újdonságokat is bemutatni a kedves érdeklődőknek. Újszerű íves formájával sokak kedvence lehet a Róna fantázianevű magyar műkő állókút. Új színt tud adni kertjének, udvarának egy ilyen elegáns műkő kút telepítésével. A műkő rózsás kút nagy medencével nagyobb terek díszítésére is alkalmas. Itt is az olasz formavilág köszön vissza ránk. A medence tökéletesen illeszkedik az állókút stílusához. Az adott környezetben üde szigetként fogadja a tekinteteket. Az állókút medencéjébe folyó víz csobogása nyugtatóan hat mindenkire. Az olasz műkő család eme kiváló terméke önmagában is remek díszítőelem.

Régi rozsdás kerti csapját takarja el elegáns kerti kúttal! Magyar kőfaragó mesterek különlegessége a kalapos kerti kút íves tálcával. Ez a műkő állókút viszonylag nagynak számít 110 cm-es magasságával. Rendkívül stabil, masszív építmény. Íves medence formája újszerű megoldást képvisel. Praktikus, kényelmesen használható locsolásra is ez a kiváló műkő állókút. Aki kisebb kutat szeretne, de hasonló újdonságokkal, válassza a köroszlopos műkő állókutat kalappal. Elegáns, magas kerti kút, kis teret foglal el. Szintén megbízható magyar termék.

Reméljük, műkő állókút kínálatunk elnyeri tetszését! Mindemellett meg kell jegyeznünk, hogy a kerti kutak között kínálunk fali kutakat is, egyedi megoldásokkal. Ma reneszánszukat élik a kertben elhelyezett falikutak. Az egyhangú falfelületeket megtörik, és a víz látványa is nyugtató hatású. Nagyon kedvelt berendezési tárgya udvari falaknak, télikerteknek is, ráadásul nemcsak díszít, hanem praktikus is. Falikutak készülnek műanyagból, öntöttvasból és a rendkívül ellenálló fagyálló műkőből.