Bármely műkő állatfigura üde, pajkos hangulatot ad kertjének.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
A műkő története:
Az egyik legkorábbi műkő az ún. Coade-kő volt, melyet Eleanor Coade (1733-1821), egy brit üzletasszony talált fel és tett népszerűvé. Alapjaiban véve egy kiégetett kerámiáról van szó, amit legelőször 1769 és 1833 között árultak. Később 1844-ben Frederick Ransome szabadalmaztatta saját szilikátkövét, új utat nyitva a műkőgyártásnak. Az általa levédett műkő homok, őrölt kovakő és alkinek (azaz acetilén-szénhidrogének) keveréke volt. Ez a keverék magas hőmérsékleten meggőzölve önthetővé, könnyen alakíthatóvá vált, így sírköveket, malomköveket, vázákat, dísztárgyakat lehetett készíteni belőle. Ransome cégének munkáját ma is meg lehet tekinteni, például a híres brightoni akváriumban is megtalálható az a fajta anyag, amit kidolgozott. A műkő fejlődésének következő állomása a Leicestershire-beli Mountsorrelhez kötődik; ez nem más, mint a Viktória-kő. Készítésekor az öntőformába porrá őrölt gránitot és Portland cementet töltöttek, három az egyhez arányban. Annak érdekében, hogy a végtermék minél ellenállóbb legyen a párával és a város szennyezett levegőjével szemben, az így kapott keverék megkeményedése után a még kötésben lévő blokkokat nátriumszilikát oldatba tették körülbelül két hétre. Az oldatot magába szívta a készülő anyag, és ettől kevésbé porózus és sokkal keményebb lett az így létrejött kő.

De mi a műkő létrehozásának célja és lényege? Alapvetően olyan mesterséges betont akartak létrehozni, ami esztétikai, tapintás, időállóság tekintetében egyaránt kimagaslik a normál betonhoz képest. A legtöbb modern műkő cement felhasználásával készül. Kötőanyagként ezek közül is fehér cement felhasználásával, amelyet pépesítve a színes kőőrlemény közé helyezünk el.

A műkövek osztályozása:
A műkő természetes kövek őrleményéből készül cement kötőanyagú beton hozzáadásával, amely a következő szempontok figyelembevételével osztályozható:
A cementalapú műkő kőzúzalékot és kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, valamint adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság és fagyállóság elérése érdekében mindemellett gyakran tömöríteni szokták. Ez általában a következőképpen történik: géppel préselik a keveréket, majd gyorsszárító kamrában megszárítják; vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják többek között sírkőként, vagy szabadtéri burkolásra (térkő); de készülhet belőle korlát, párkány, könyöklő, lépcső, lábazat, oszlop, vázák, művészi kivitelű szobrok, vagy díszítők. A felület a durván csiszolttól a fényezett kivitelig teljes szélességben terjedhet. Például az úgynevezett stokkolással a kívánt felület érdesebbé tehető, az esetleges csúszást megelőzendő (ezt a technikát lépcsőknél szokták alkalmazni).

A műkő állatfigura kínálatunkban megtalálható számos háziállatot ábrázoló figura. Közkedvelt figura ezek közül például a kutya, cica, vagy a kakas. Lakásban és kertben is elhelyezhetők ezek a műkő figurák, szinte bármely környezet hangulatosabbá tételéhez ideálisak. Nem vitás, hogy például a kerti tó partján igazán jól mutat egy-egy olyan állatfigura, mint a béka és a kígyó – amellett, hogy vízi vagy vízparti élőlényekről van szó, a műkő segítségével különlegesen természetes hatás érhető így el. Ajándéknak is tökéletes választás a kertbe egy állatfigura.

Az
állatalakot mintázó szobrok a Feng Shui szerint szimbolikus hatással bírnak ránk és a környezetünkben élőkre egyaránt; ez a gondolatrendszer az állatfigurákat mintegy kabalaként is kezeli. Ma már nálunk is kezd ez a fajta „misztérium” kialakulni, elterjedni. Ki ne ismerné például a szerencsét hozó teknősbékát, még ha műkőből is készül? Cégünk is kínál ilyen fehér cementből készült, szép kidolgozású műkő teknősbékát Önnek, többféle magasságban: 6, 7, 9, 21, és 31 cm-es méretben is rendelkezésére áll ez a kis szobrocska. Kedves állatfigura ezen kívül még a macska, mely szintén több méretben kapható.

Kerti állatfiguráink teljes mértékben fagyálló anyagból készülnek, a színes változatok pedig garantáltan színtartó minőségűek. A műkő állatfigura különösen a gyerekek körében nagyon kedvelt, akár a játszótéren, akár az otthonában találkozik valamelyik formájával, hiszen nem csak mókás és játékos külleműek ezek a szobrocskák, hanem a fantáziájukat is beindítják. Ráadásul gyakorlatilag bárhová rakhatók ezek az állatfigurák. Minden esetben pozitív hangulatot közvetítenek, és könnyed atmoszférát teremtenek, akárhol is legyenek. Ajándéknak is nagyon ötletes egy ilyen kerti állatfigura, legyen az csiga, vakond, vagy éppen sas. Üzleteinkben kapható még az erőt szimbolizáló állatfigura, az oroszlán, balos és jobbos kivitelben is. Párban elhelyezve szépek igazán ezek a műkő állatfigura dekorációk. Címeres változataik népszerűek bejáratokhoz, kapuk oszlopfőire elhelyezve.

Vitathatatlan tény, hogy ma a kerti dísztárgyak reneszánszát éljük. Ezek közül is kiemelten az állatfigura szobor az a termék, amely különleges hangulatot teremthet kertünkben. Mint minden más kerti díszítő elemnél, a jó elhelyezés itt is nagyon fontos. Természetesen a házigazda ízlését is tükrözik ezek a kerti állatfigura dekorációk, akár önmagának vásárolja, akár valamilyen alkalomból kapja családjától vagy ismerőseitől. Szép ajándék lehet például születésnapra egy jól kiválasztott műkő állatfigura, a lakásba és a kertbe is – termékeink ugyanis speciális, kültérre alkalmas alapanyagból készülnek. Fagyállóak, éppen ezért nem kell tartani attól, hogy télen máshová tegyük őket; bátran elhelyezhetők véglegesen a kert megfelelő helyére.

Fehér cementből készült, fagyálló állatfigurákkal dekorálhatja sziklakertjét is. Óriási választékunkból keresse meg az Ön ízlésének legmegfelelőbbet! Néhány jól elhelyezett kerti állatfigura az egész család hangulatát javítja. Ha például meg szeretné lepni gyermekét egy kedves kis szobrocskával, ajándékozzon neki műkő állatfigura medvebocsot vagy pandát! A zöld növények között elhelyezett kerti állatfigurák felkeltik a gyermekek kíváncsiságát, ismeretszerzésre és játékra egyaránt ösztönzik őket – szórakoztatnak és tanítanak is egyszerre.

Természetesen kerti állatfigura választékunk darabjai praktikus célt is szolgálnak. Például a virágtartóval kombinált műkő hattyú, beültetve növénnyel, jól harmonizál környezetével. Az időjárásnak ellenálló műkő figura, úgy mint a kis róka, teknősbéka család, vagy játszó kismacskák is színesítik a sziklakert nyugalmát. Béka szobrunk vízköpő változatban, többféle méretben is kapható. Ez a kerti állatfigura remekül kiegészíti a kövek, növények harmóniáját. Több méretből tudja kiválasztani a csókolózó galambpárt, a nevető vakondot, az ugró mókust. Szélnek kitett helyen egyszerűen fixre rögzítheti műkő állatfigura díszítőjét.

Színesítse kertjét állatfigurákkal, helyezzen el időjárásálló szobrokat kertjében! Jó minőségű, fagyálló termékeink még a kerítés mellett, vagy arra ráhelyezve is hatnak érzelmeinkre, javítják közérzetünket. Kőkerítésre impozáns dekoráció lehet a párban elhelyezett oroszlán műkő állatfigura: elegáns és egyben tekintélyt parancsoló látványt is nyújt. Itt fontos még megjegyeznünk, hogy sokféle méretben és testhelyzetben kínáljuk kerti állatfiguráinkat, így biztos talál az ízlésének megfelelőt. Ugyancsak a kerítésre és környékére ajánljuk a sasok és sólymok széles választékát, több méretben és hatféle színárnyalatban.

Kedves és aranyos figurák széles tárházával várjuk leendő vásárlóinkat. A bájos medvecsaládot ábrázoló szobrok tartós ajándéktárgyak lehetnek gyermekünknek és barátunknak is. A kerti állatfigura kínálatot még színesebbé teszi, hogy a jegesmedvebocs figurákból kész sorozat áll a vásárlók rendelkezésére, így többféleképpen is el lehet rendezni őket; akár mulatságos jeleneteket is beállíthatunk velük. Vidám kerti állatfigura még a mókus, a cica, és a kutya, melyek különféle humoros testhelyzetekben kaphatók. Még egyszer hangsúlyozzuk, ezek a műkő állatfigura termékek fagyállóak, így egész évben gond nélkül színesítik kertjét. Ajánljuk még óvodáknak, iskoláknak szemléletes kerti állatfigura választékunkat.

Az állatfigurák egyre népszerűbbek a kerti berendezések mellett. Apró kis műkő kiegészítők ezek, melyek feldobják kertünk hangulatát. Sziklakert köré ötletes dekoráció lehet egy ilyen kis szobrocska, mint például a fűben megbúvó mókus állatfigura. Mókás ajándék a műkő víziló is. Legújabb kerti állatfigura darabunk az ülő elefánt. Gyermekközösségek számára a szemléletes csiga műkő állatfigura festhető, kertben is jó játék. Emlékezni is segítenek a család elhunyt házi kedvencére kerti állatfiguráink, például a műkő spániel vagy papagáj. Az ágaskodó műkő ló szobor hűen kifejezhet tevékenységet is – például egy lovarda előtt találó dekoráció 100 cm-es, fekete színű lófiguránk. Kerti állatfiguráinkkal Ön csak nyerhet; sokféle vásárlói igényt tudunk kielégíteni.