Közületi játszóházak több korosztálynak adnak biztonságos játszási lehetőséget.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
Az emberiség a fát, mint nyersanyagot már az idők kezdete óta hasznosítja meglehetősen széles körben; életünk részévé vált. A fa elégetésével például nem csak világítani, hanem hőt termelni is tudunk. Számos különféle tárgyat tudunk létrehozni belőle, mechanikai tulajdonságait kihasználva: műalkotásokat faraghatunk, járműveket építhetünk, vagy akár egész épületeket húzhatunk fel. Emellett kémiai átalakítások segítségével gyárthatunk a fából faszenet, cellulózt, gyógyszereket, és egyéb vegyi anyagokat is. Elsődlegesen a kitermelt fát a faipar és a vegyipar használja fel leginkább, számtalan hagyományos mesterség mellett.

A fa kivágása, vagyis a fakitermelés az a folyamat, mely végérvényesen átváltoztatja azt élőlényből ipari nyersanyaggá. Egyik legfigyelemreméltóbb hasznossága és jelentősége a fának, mint anyagnak nagyrészt abban rejlik, hogy miután elhal és elveszti nedvességtartalmát, rendkívül hosszú ideig képes megőrizni állagát és kedvező mechanikai tulajdonságait – ellentétben a lágy szárú növényekkel. További említésre méltó előnyei ennek a nyersanyagnak, hogy természetes forrásból származik, viszonylag könnyen beszerezhető, nagyon jól átalakítható és rugalmassága is kitűnő, valamint remekül lehet színezni különféle állati, növényi nedvekkel és levelekkel. Továbbá elmondható róla, hogy időtálló, ha adottak bizonyos feltételek. Eme tulajdonságának egyik legmarkánsabb példája Velence, mely csaknem egy évezrede áll vörösfenyő cölöpökön.

Azért is volt képes a fa ilyen népszerű maradni ipari hasznosítását tekintve, mert újratermelődő nyersanyagról van szó. Emellett roppant mód elősegíti felhasználását, hogy egyszerű a kitermelése, és kis energiaigényű a feldolgozása. Másik vitathatatlan előnye számos egyéb anyaggal szemben, hogy a fa teljességgel természetes és környezetbarát. Ráadásul az adott céltól függően még válogathatunk is, hogy pontosan melyik faanyag lenne a legkiemelkedőbb, a rengeteg különböző tulajdonságú fafaj közül. A bükk például egy olyan faj, amely az egyik legsokoldalúbban felhasználható: készítenek belőle székeket, sportszereket, de edényeket és kanalakat is – összességében véve az egyik legegészségesebbnek mondott háztartási fatömegcikk. Igazán pihentető érzés például egy kellemes színű, fából készült háttámlás karosszékben elfogyasztani reggelinket, szép kerti környezetben.

A fa az egyik őselem az univerzumban, ennél fogva jelentős hatással van az emberi szervezetre is. Nem véletlen tehát, hogy a Föld lelkének is nevezik. Az ötezer éves múltra visszatekintő kínai filozófia szerint a fa a megújulást és az újratermelődést szimbolizálja. Mi sem bizonyítja ránk gyakorolt hatását és időtlenségét jobban, mint hogy ma is töretlen népszerűségnek örvend ez a nyersanyag. Napjaink embere is szívesen használja a fát különféle célokra, különböző tereken: megtalálhatjuk kertben, otthonunkban, közterületeken és számos intézményben is használati tárgyként, gyermekjátékok formájában, vagy kerti bútorként. Utóbbi kategóriából rendkívül széles választékot kínálunk üzleteinkben is, legyen szó akár kiülőről, hintaágyról, fa garnitúrákról és kiegészítőkről, illetve játszóházakról és tartozékaikról.

A közületi játszóház olyan helyszín, ahova a szülő alkalomszerűen beadhatja a gyerekét, akit ott játékok várnak. Ezzel a szülők munkára vagy egyéb elfoglaltságra szánt ideje is biztosítva van, illetve a gyermeket is lekötik a játékkal. Ezen felül fontos még megjegyeznünk, hogy ez a játszóházban eltöltött idő rendkívül hasznos gyermekének, mind mentálisan, mind fizikailag. Ezeken a helyszíneken ugyanis olyan készségfejlesztő játékokkal ismerkedhet meg, melyekkel valószínűleg otthon, lakáson belül nem találkozhatna. Felszabadult légkörük miatt a közületi játszóházak lehetnek egyben helyszínei rendezvényeknek is, például zsúroknak, és sokszor nyelvi, zenés vagy mozgásos foglalkozásnak is helyet adnak, tovább bővítve egyértelműen hasznos mivoltukat.

Játszóház minden olyan építmény vagy helyiség, ahol játszani tudnak a gyermekek. A gyerek számára egy szobát is berendezhetünk játszóháznak, olyan játékokkal, amelyek sokoldalúan fejlesztik értelmi képességeit, játszva gyarapítják ismereteit. Ilyen lehet például a mászófal vagy a mászókötél, mely egyben a gyermek erőnlétét és állóképességét is növeli. Beltéri játszóházak mellett ugyanolyan jelentős szerepet töltenek be kültéri változataik is. A nagyobb, összetettebb játszóházak gyakran már eleve látványukkal megmozgathatják gyermeke fantáziáját. Ezen kis építmények játékos külalakkal rendelkeznek, házikószerű tetőkkel, tornyocskákkal és létrákkal hívogató játékkuckók lehetnek gyermeke számára. Ez a meseszerű külalak is elősegíti fantáziájának és képzelőerejének növelését.

Óvodák, bölcsődék, iskolák alapfelszerelését képezik a beltéri és kültéri viszonyok között kialakított játszóházak. Közületi játszóházakkal ezen kívül találkozhatunk még játszótereken, parkokban, bevásárlóközpontokban, vagy állatkertben is. A kültéri közületi játszóházak általában fából készülnek, gyermekbarát felületkezeléssel és fokozottan biztonságos megoldásokkal, hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosítsák a gyerekek egészségét és nem utolsósorban a felszabadult játszást. Ezek az összetett termékek több részből állnak, sok gyerek használhatja egyidejűleg, ráadásul több tevékenység közül is tudnak választani a lurkók. A nagyobb csúszdatornyok minden korosztálynak a legkisebbektől a kiskamasz életkorig adnak játszási lehetőséget. Tartalmaznak tornyocskákat, házikószerű búvóhelyet, homokozót, hintát, csúszdát, létrát, mászó falat, rámpát, függőhidat és még sorolhatnánk tovább – szinte végtelen a lehetőségek száma.

A közületi játszóházak telepítésénél szigorú szabványok vannak, amelyek betartása kötelező, kizárólag a gyermekek biztonsága érdekében. A közületi játszóházaknál az ütéscsillapításhoz lehet gumitéglát, homokot vagy fenyőkérget használni. Ezeknek az anyagoknak ráadásul megvan az az előnye (ütéscsillapító mivoltuk mellett), hogy természetes hatást is keltenek, felüdült hangulatot biztosítva így a játszó gyermekeknek – tehát esztétikai szempontból is kifejezetten hasznosak ezek a felsorolt anyagok. Mivel fel kell készülni arra, hogy nap mint nap fokozott igénybevételnek vannak kitéve ezek az építmények, a körültekintő és alapos festésre is gondolni kell. A közületi játszóházakon lévő festéknek – különösen ha kültérről van szó – nem csak a folyamatos játékot kell bírnia, de a környezeti tényezőknek is ellen kell állnia, például ilyen a fokozott napfény kivédése.

A gyerekek játék közben fedezik fel a világot! Éppen ezért kiemelten fontos egy olyan tér kialakítása számukra, amely lehetővé teszi, hogy játékos formában fejlesszék tovább képességeiket, miközben jól is érzik magukat – egy játszóház megléte ebben segít. Nem is csoda, hogy a közületi játszóházak rendkívül népszerűek gyerekes családok körében. A tornyokat cégünk állítja elő szakszerűen kezelt minőségi faanyagból, előzetes megbeszélés alapján pedig választható a festésük. Gyermeke jóléte, biztonsága, és a zavartalan játék szempontjából ezek különösen hangsúlyos tényezők. Termékeinkkel ugyanis mindig igyekszünk a lehető legjobb minőséget nyújtani mind Önnek, mind gyermekének. Tekintse hát meg kínálatunkat, és bátran érdeklődjön üzleteinkben termékeink iránt!

Egyik ilyen figyelemreméltó termékünk a Jackpot közterületi játszótorony, mely 350 cm-es magasságával stabil pontot jelent a játék közben. Színes házikós fedeleivel vidám látványt nyújt, mely bizonyára gyermeke fantáziáját is megmozgatja, ugyanúgy, mint a tornyokat összekötő jópofa híd vagy a hozzá tartozó csúszda (3 m-es hosszúságú). Ezen felül még egy létra és egy mászófal is gondoskodik gyermeke napi mozgásáról, illetve arról, hogy megfelelően fejlődjenek készségei, a biztonságos játék keretein belül. Ugyanígy ajánljuk a Mediterrán típusú közületi játszóházat is. Ez a termék valamivel kisebb és alacsonyabb (295 cm) társánál; azonban egészen biztosan ugyanannyi örömet okozhat gyermekének a játszóház felfedezése és használata.

Muszáj hangsúlyoznunk, hogy termékeinkkel szemben rendkívül körültekintően járunk el, hogy ne legyen oka panaszra. Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk játszóháza szállítását és rögzítését is, hogy ezzel is levegyünk egy terhet válláról, és közelebb vigyük gyermekét a játék öröméhez. Finom csiszolású játszóházaink tartósítására is fokozottan ügyeltünk: festésük két rétegben történik, jó minőségű Milesi vékony lazúrral. A festékréteg nem mellesleg az időjárás viszontagságaitól is védi a fát, legfőképpen az UV sugárzás ellen. Ezzel gondoskodunk arról, hogy az építmény garantáltan időtálló legyen, illetve hogy jól viselje nem csak a változó időt, de az állandó igénybevételt is.

Összességében elmondhatjuk, hogy a közületi játszóházak ösztönzik a gyermekek képzelőerejét, fejlesztik a kreativitásukat, a mozgásukat, a koordinációjukat és az erőnlétüket. Segítségükkel gyermeke játékos formában fedezheti fel a körülötte lévő világot, és játszhat fantáziadús környezetben barátaival. Éppen ezért a lehetőségek végtelenek! Az ilyen játszóházak önfeledt játékot, hasznos kikapcsolódást nyújtanak a legkisebb gyermektől a kiskamasz életkorú gyermekeknek egyaránt! Roppant hasznos lehet gyermeke fejlődése szempontjából, ha gyakran (még ha nem is naponta) időt tölthet ilyen élénkítő környezetben. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, hogy látogasson el üzleteink egyikébe, és személyesen is tekintse meg közületi játszóház kínálatunk darabjait!