Játszóház kiegészítők; műanyag hinta, csúszda, mászófal mozgásra ösztönzi gyermekét.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
Az emberiség a fát, mint nyersanyagot már az idők kezdete óta hasznosítja meglehetősen széles körben; életünk részévé vált. A fa elégetésével például nem csak világítani, hanem hőt termelni is tudunk. Számos különféle tárgyat tudunk létrehozni belőle, mechanikai tulajdonságait kihasználva: műalkotásokat faraghatunk, járműveket építhetünk, vagy akár egész épületeket húzhatunk fel. Emellett kémiai átalakítások segítségével gyárthatunk a fából faszenet, cellulózt, gyógyszereket, és egyéb vegyi anyagokat is. Elsődlegesen a kitermelt fát a faipar és a vegyipar használja fel leginkább, számtalan hagyományos mesterség mellett.

A fa kivágása, vagyis a fakitermelés az a folyamat, mely végérvényesen átváltoztatja azt élőlényből ipari nyersanyaggá. Egyik legfigyelemreméltóbb hasznossága és jelentősége a fának, mint anyagnak nagyrészt abban rejlik, hogy miután elhal és elveszti nedvességtartalmát, rendkívül hosszú ideig képes megőrizni állagát és kedvező mechanikai tulajdonságait – ellentétben a lágy szárú növényekkel. További említésre méltó előnyei ennek a nyersanyagnak, hogy természetes forrásból származik, viszonylag könnyen beszerezhető, nagyon jól átalakítható és rugalmassága is kitűnő, valamint remekül lehet színezni különféle állati, növényi nedvekkel és levelekkel. Továbbá elmondható róla, hogy időtálló, ha adottak bizonyos feltételek. Eme tulajdonságának egyik legmarkánsabb példája Velence, mely csaknem egy évezrede áll vörösfenyő cölöpökön.

Azért is volt képes a fa ilyen népszerű maradni ipari hasznosítását tekintve, mert újratermelődő nyersanyagról van szó. Emellett roppant mód elősegíti felhasználását, hogy egyszerű a kitermelése, és kis energiaigényű a feldolgozása. Másik vitathatatlan előnye számos egyéb anyaggal szemben, hogy a fa teljességgel természetes és környezetbarát. Ráadásul az adott céltól függően még válogathatunk is, hogy pontosan melyik faanyag lenne a legkiemelkedőbb, a rengeteg különböző tulajdonságú fafaj közül. A bükk például egy olyan faj, amely az egyik legsokoldalúbban felhasználható: készítenek belőle székeket, sportszereket, de edényeket és kanalakat is – összességében véve az egyik legegészségesebbnek mondott háztartási fatömegcikk. Igazán pihentető érzés például egy kellemes színű, fából készült háttámlás karosszékben elfogyasztani reggelinket, szép kerti környezetben.

A fa az egyik őselem az univerzumban, ennél fogva jelentős hatással van az emberi szervezetre is. Nem véletlen tehát, hogy a Föld lelkének is nevezik. Az ötezer éves múltra visszatekintő kínai filozófia szerint a fa a megújulást és az újratermelődést szimbolizálja. Mi sem bizonyítja ránk gyakorolt hatását és időtlenségét jobban, mint hogy ma is töretlen népszerűségnek örvend ez a nyersanyag. Napjaink embere is szívesen használja a fát különféle célokra, különböző tereken: megtalálhatjuk kertben, otthonunkban, közterületeken és számos intézményben is használati tárgyként, gyermekjátékok formájában, vagy kerti bútorként. Utóbbi kategóriából rendkívül széles választékot kínálunk üzleteinkben is, legyen szó akár kiülőről, hintaágyról, fa garnitúrákról és kiegészítőkről, illetve játszóházakról és tartozékaikról.

Cégünk a fa csúszdatornyok és játszóházak mellé kínál játszóház kiegészítőket is. Játszóház kiegészítő kínálatunkban számos ötletes terméket talál, mellyel bővítheti már meglévő játszóházát. Ezen kiegészítő elemek segítségével garantált gyermeke számára a változatos szórakozás, és mindeközben készségei is fejlődnek. Számtalan érdekes apróság áll rendelkezésére, mely hatásosan dobhatja fel a játékot, úgy, mint például műanyag hinta, műanyag csúszda, mászófal vagy távcső – a lehetőségek száma szinte végtelen! Okozzon örömet gyermekének, és tekintse meg bő választékunkat!

Mindazokat a felszerelési tárgyakat soroljuk a játszóház kiegészítő kategóriánkba, amelyekkel bővíthetjük, felszerelhetjük az alap játszóházat. Változatos kiegészítőkkel többféle életkorú gyereket lehet bevonni a játékba, többféle készséget, képességet lehet fejleszteni. Ezek a kiegészítők ösztönzik a gyermekek képzelőerejét, kreativitását, fejlesztik mozgáskoordinációjukat, erőnlétüket (például mászófallal vagy műanyag hinta segítségével). Játszóház kiegészítők között az egyes életkori sajátosságoknak megfelelő kialakítású hinták, speciális kapaszkodók, lépegetők is megtalálhatók.

Magánkertekbe ajánlott kiegészítő az egyszerű kötéllétra, akár önmagában, akár egy hintaállvány kiegészítőjeként, de ugyanúgy megfelel fák megmászásához is. Ebben a kategóriában találja még mászókötelünket is, mely vastag, puha anyagának köszönhetően jó fogást és könnyű mászást biztosít a gyerekeknek. Mászókötelünk kapható csomózott változatban is. Itt annyi a különbség, hogy 500 mm-enként csomót helyeztünk el rajta, hogy ezzel is megkönnyítsük a mászás élményét. A köteleket használhatjuk önállóan vagy egy hintaállványra akasztva, illetve fára mászáshoz is ideálisak.

Játszóház
kiegészítőinkkel ösztönözheti gyermeke képzelőerejét, kreativitását. Játszóház kiegészítő választékunk tartalmaz még tornyokhoz modulokat, melyekkel bővíthető a játszóház. Ilyen modulunk például a Stone típusú mászófal, mely egy fából készült falat jelent, műanyag kapaszkodókkal. A mászás igazi kihívássá válik ezzel a termékkel. Cégünk valamennyi nagyobb játszóházának fontos képességfejlesztő kiegészítője ez a Stone modul, melyet különös gonddal készítünk elő. Festése rendkívül jó minőségű Milesi vékony lazúrral történik két rétegben. Ez megvédi az időjárás viszontagságaitól a mászófalat, legfőképpen az UV sugárzás ellen bizonyul hatásosnak.

Mászófal moduljaink mellett figyelmükbe ajánljuk még a Coala modult, ami nem más, mint egy nagyobb tornyokhoz kapcsolható mászóka. Mind a váz elemei, mind a mászóka fokai fából készülnek, hogy a lehető legtermészetesebb hatást biztosítsák. Ezt a faanyagot, akár csak a mászófalainkat, kétrétegű Milesi vékonylazúrral festjük az UV sugárzás ellen. Ez a modul hathatós segítséget ad annak érdekében, hogy gyermeke erőnléte fejlődjön.

Cégünk kínálatában megtalálhatóak még apróbb műanyag játékok, mint a periszkóp, távcső, telefon, melyekkel igazi gyerekbirodalommá varázsolhatja a kerti játszóházat. A távcsövet és periszkópot forgatható műanyag tappancsok és facsavarok segítségével szerelhetjük fel a játszóházra. Ezekben műanyag lencsék találhatók, hogy egészen biztosan ne okozzanak kárt gyermekének. A periszkóp tükreihez való hozzáférést szintén műanyagból készült plexilapok akadályozzák, hogy még véletlenül se törhessen el a tükör, ezzel esetleges sérülést okozva.

A játszóház kiegészítők segítségével színesebbé teheti gyermeke otthoni játszóterét. Itt van például a kormánykerék, amely lehet tornyok és fajátékok ötletes kiegészítője. Könnyedén forgatható, mégis stabil szerkezet, mely jól bírja a fokozott igénybevételt. A teljes játék színes műanyagból készült és rendkívül egyszerű módon rögzíthető a játszóházhoz, a mellékelt csavar segítségével. Ez a remek kiegészítő kormány jól mutat a játszóházban például egy műanyag csúszda mellett, és fejleszti gyermeke képzelőerejét.

Ajánljuk még figyelmébe különféle hintáink választékát. A gyűrűhinta hajlított fából készült, mely a szertorna egyik alapvető eleme. A szabadban vagy akár szobában, tornateremben is használható, így a gyerekek tornász ügyességüket is kipróbálhatják, illetve fejleszteni tudják. Kisgyermekeknek kiváló játék az átalakítható gyermekhinta. Ahogy növekszik a gyermek ez a termék több évig is használható. Az alsó része egy széles ülőke, melybe csatlakozik a háttámla és az első biztonsági keret. Ennek a hintának a kötélzete 2,5 m-es állítható hosszúságú, műanyag alapú, puha, és nem utolsósorban jó fogású. A hajlékony hintaülőke igazi termékújdonság kínálatunkban. Piros, kék, sárga, vagy zöld színben is rendelhető, 2,5 m kötéllel. Az ülőkerész színes műanyagból készül, mely a gyerek feneke köré simulva kényelmes hintázást biztosít, kötélzetének hossza pedig állítható.

Kifejezetten kisgyermekek számára ajánlott a Luxe műanyag hinta, elsősorban 36 hónapos kor alatt. Ez a könnyen kezelhető műanyag hinta abszolút biztonságot nyújt, egyszerű a gyermek beültetése és kivétele is a kötélzeten felhúzható elülső biztonsági elem segítségével. Állítható hosszúságú a kötélzete, így könnyen be lehet állítani az ülőke magasságát. Műanyag hinta kínálatunk másik egyszerű és biztonságos darabja a jópofa kinézetű cica hinta, mellyel a játék még érdekesebbé tehető. Ez szintén egy kisgyermekeknek ajánlott biztonsági műanyag hinta.

Játszóház
kiegészítő kategóriánkban megtalálható a műanyag csúszda is két méretben, és több színben. A hosszú (3 m) csúszdák olyan tornyokhoz illeszthetőek, melyek padozata 1,45 m magasan van, a rövid (2,4 m) csúszdákat pedig az 1,25 m magas padozatú tornyokhoz lehet csatlakoztatni. Ez a kétféle műanyag csúszda időtálló, nagy sűrűségű polietilén alapanyagból készült. Hullámos vonalvezetésüknek köszönhetően (innen van a Wave fantázianév) pedig a játszó gyermekek részére külön élvezetet biztosítanak. Piros, zöld, sárga és kék színben rendelhető mindkét fajta műanyag csúszda.

Hogy
megkönnyítsük a csúszdák és mászófalak használatát, cégünk műanyag kapaszkodókat is gyárt a csúszdatornyokhoz, melyek alapvető tartozéknak számítanak ilyen termékeknél. A kapaszkodók segítségével könnyebb és biztonságosabb például mászófalakon játszani, illetve a műanyag csúszda megmászását is elősegítheti; és felszerelése sem bonyolult. Lépcsőkhöz és dobogókhoz is ajánljuk.