Kerti árnyékolóink közt megtalálható a fa hintaágy, egy igazán kényelmes pihenőhely.


elfelejtett jelszó

HUF

© 2006-2011 Átrió - az oldalon feltüntetett árak forintban értendődnek és tartalmazzák az áfát!
Peter Trans 2000 Kft - cím: 2337 Délegyháza, Kéktó sétány 130. adószám:11391643-2-13 cégj: 13-09-171924
Az emberiség a fát, mint nyersanyagot már az idők kezdete óta hasznosítja meglehetősen széles körben; életünk részévé vált. A fa elégetésével például nem csak világítani, hanem hőt termelni is tudunk. Számos különféle tárgyat tudunk létrehozni belőle, mechanikai tulajdonságait kihasználva: műalkotásokat faraghatunk, járműveket építhetünk, vagy akár egész épületeket húzhatunk fel. Emellett kémiai átalakítások segítségével gyárthatunk a fából faszenet, cellulózt, gyógyszereket, és egyéb vegyi anyagokat is. Elsődlegesen a kitermelt fát a faipar és a vegyipar használja fel leginkább, számtalan hagyományos mesterség mellett.

A fa kivágása, vagyis a fakitermelés az a folyamat, mely végérvényesen átváltoztatja azt élőlényből ipari nyersanyaggá. Egyik legfigyelemreméltóbb hasznossága és jelentősége a fának, mint anyagnak nagyrészt abban rejlik, hogy miután elhal és elveszti nedvességtartalmát, rendkívül hosszú ideig képes megőrizni állagát és kedvező mechanikai tulajdonságait – ellentétben a lágy szárú növényekkel. További említésre méltó előnyei ennek a nyersanyagnak, hogy természetes forrásból származik, viszonylag könnyen beszerezhető, nagyon jól átalakítható és rugalmassága is kitűnő, valamint remekül lehet színezni különféle állati, növényi nedvekkel és levelekkel. Továbbá elmondható róla, hogy időtálló, ha adottak bizonyos feltételek. Eme tulajdonságának egyik legmarkánsabb példája Velence, mely csaknem egy évezrede áll vörösfenyő cölöpökön.

Azért is volt képes a fa ilyen népszerű maradni ipari hasznosítását tekintve, mert újratermelődő nyersanyagról van szó. Emellett roppant mód elősegíti felhasználását, hogy egyszerű a kitermelése, és kis energiaigényű a feldolgozása. Másik vitathatatlan előnye számos egyéb anyaggal szemben, hogy a fa teljességgel természetes és környezetbarát. Ráadásul az adott céltól függően még válogathatunk is, hogy pontosan melyik faanyag lenne a legkiemelkedőbb, a rengeteg különböző tulajdonságú fafaj közül. A bükk például egy olyan faj, amely az egyik legsokoldalúbban felhasználható: készítenek belőle székeket, sportszereket, de edényeket és kanalakat is – összességében véve az egyik legegészségesebbnek mondott háztartási fatömegcikk. Igazán pihentető érzés például egy kellemes színű, fából készült háttámlás karosszékben elfogyasztani reggelinket, szép kerti környezetben.

A fa az egyik őselem az univerzumban, ennél fogva jelentős hatással van az emberi szervezetre is. Nem véletlen tehát, hogy a Föld lelkének is nevezik. Az ötezer éves múltra visszatekintő kínai filozófia szerint a fa a megújulást és az újratermelődést szimbolizálja. Mi sem bizonyítja ránk gyakorolt hatását és időtlenségét jobban, mint hogy ma is töretlen népszerűségnek örvend ez a nyersanyag. Napjaink embere is szívesen használja a fát különféle célokra, különböző tereken: megtalálhatjuk kertben, otthonunkban, közterületeken és számos intézményben is használati tárgyként, gyermekjátékok formájában, vagy kerti bútorként. Utóbbi kategóriából rendkívül széles választékot kínálunk üzleteinkben is, legyen szó akár kiülőről, hintaágyról, fa garnitúrákról és kiegészítőkről, illetve játszóházakról és tartozékaikról.

Figyelmükbe ajánljuk fa hintaágy választékunkat! Nincs is jobb, mint egy ilyen alkalmatosságban hátradőlni, megpihenni, és beszippantani a kert friss levegőjét. Egy hétvégi ház, telek vagy akár az udvarunk, teraszunk nagyszerű kiegészítője lehet egy fa hintaágy, amelyben nagyszerűen kipihenhetjük a mindennapi fáradalmakat, elfeledhetjük gondjainkat. A szabadban, a jó levegőn szunyókálni, a kerti árnyékoló hűvösében élvezni a természetet és ellazulni: egy kényelmes fa hintaágyban ez az igazi pihenés!

Legegyszerűbb megoldásnak a házilag készíthető hintaágy tűnhet, melyet úgy készíthetünk el, hogy két fatörzs közé rögzítünk egy méretes hálót, amibe elférünk. Sajnos ilyen romantikus lehetőség keveseknek adatik meg, illetve ez a megoldás csak egy személynek igazán ideális. Ez a fajta házilag összeeszkábált bútor természetesen korántsem nyújt akkora élvezetet és kényelmet, mint amire gondolnánk. Éppen ezért készen vásárolunk hintaágyat vagy elkészíttetjük a terveink alapján. Ebben áll cégünk az Ön szolgálatára; választékunk rendelkezésére áll.

A fából készült kerti hintaágy ideális árnyékoló a nagy melegben. Fontos szabály, hogy nagy stabilitású legyen. Manapság nagy a választék fa hintaágyakból: gyerek és felnőtt 2-3 személyes, igényes és egyszerűbb kivitelű hintaágyak egyaránt állnak bárki rendelkezésére. Vásárolhatunk állítható háttámlásat, amelyen kinyújtózhatunk, kényelmünk további biztosítása érdekében lehet rajta pohártartó az italunknak vagy fejtartós kiképzésű a háttámlája. Az íves formájútól az ágy alakú, rovarvédelemmel ellátott extra méretűn át, a modernebb figurális váz alakúig minden megtalálható.

Rendkívül fontos szempont a hintaágyak árnyékoló mivolta, hiszen e funkciójuknak köszönhetően nem csak felüdülést okoznak az esetleges nagy melegben, de meg is védenek minket a Nap sugaraitól, melyek káros hatással lehetnek bőrünkre és szervezetünkre, ha sokáig tartózkodunk fedetlen terepen – a nyári kánikulában kell erre leginkább ügyelni. Nád- illetve zsindelytetővel ellátott fa hintaágyaink remek kerti árnyékolóként szolgálnak a tűző Nap ellen. Emellett természetesen a komorabb, esős időjárástól is ugyanolyan hathatóssággal óvnak meg minket.

A komolyabb fa hintaágyakat fix helyre rögzíthetjük, anyagukat megfelelő felületkezeléssel ellátva pedig garantáltan ellenállnak az időjárás kiszámíthatatlan hatásainak. Egy kisebb méretű hintaágynak ráadásul megvan az a vitathatatlan előnye, hogy helyét viszonylag könnyen változtathatjuk, és hideg időre eltehetjük fedett helyre. A lényeg: legyen fa hintaágyunk kényelmes, és stabil, továbbá hathatósan védjen a napfénytől és csapadéktól is. Ezen kívül persze lényeges szempont, hogy jól érezzük magunkat benne akár egyedül, akár többedmagunkkal. Egy ilyen kerti bútor valóságos áldás lehet közvetlen környezetünkben, hiszen véd és segít relaxálni; ellazít minket.

Cégünk többféle fából készült kerti hintaágyat is gyárt. Mai rohanó világunkban egyre nagyobb az igény arra, hogy otthon, kertünkben kényelmesen tudjunk pihenni, kikapcsolódni. Fa hintaágyaink tökéletesek erre a célra. Kényelmesek, szépek és árban is elérhetőek. Bármely kert díszére válnak esztétikai szempontból is ezek a kerti hintaágyak. Legyen szó akár zsindelytetős vagy náddal fedett, szimpla vagy állítható háttámlájú hintaágyról, termékeink között egészen biztosan meg fogja találni számítását. Nálunk ráadásul (fontos hangsúlyoznunk) mindig megbízható minőséget kap! Egy kifogástalan minőségű kerti árnyékoló hintaágy szinte elengedhetetlen a teljes felüdüléshez – és persze az sem mellékes, hogy pazar látványt nyújt, így kertünk egyik ékköve válhat belőle.

Rendkívül kényelmes termékünk az állítható háttámlás hintaágy. Egy jó könyvvel a kezünkben órákig elheverészhetünk benne. Állítható háttámláját fekvő helyzetbe tehetjük, és már aludhatunk is. Ez a fa hintaágy stabil kerti bútor, nagy árnyékoló felülettel. Tartósságát biztosítandó, akácfából, fenyőfából és nyárfából készül, nádtetővel. Ülőfelületének hossza pedig több mint másfél méter, tehát több személy is ideálisan elfér benne – remek kellék lehet kerti grill partikra, vagy csak egy kis pihenésre a hétköznapokban. E termékünk egyébként zsindelytetővel is rendelhető, illetve nagyobb, csaknem kétméteres ülőfelületű változatban is.

A hintaágy alapanyaga gombaölő szerrel kezelt akác, éger és fenyőfa. A késztermék továbbá lazúros festést kap három rétegben, így lesznek hintaágyaink igazán időtállóak. Fa hintaágyaink kényelmét fokozni lehet például méretre szabott párnával, amit vidám színekben nálunk is megvásárolhat – ennek árával kapcsolatban bátran érdeklődjön üzleteinkben! A hintaágy ringó mozgása segíti a gyorsabb elalvást, és mindemellett pihentetőbb alvást is biztosít. Előnyös tulajdonsága még ennek a terméknek, hogy nád a tető anyaga, de ezen kívül zsindelytetővel is tudjuk készíteni. Így azt is elmondhatjuk, hogy tökéletesen környezetbarát a termék, amellett hogy kifogástalanul funkcionál kerti árnyékolóként.

Ideális
kiegészítő vendéglátóipari helyek, autós pihenők, üdülők, szállodák parkjában a fa hintaágy. Méretei lehetővé teszik, hogy egyszerre többen üljenek rajta és jóízűt beszélgessenek. A terem tetejéről, vagy oszlopokról kötelén lecsüngő ágy: ez a hintaágy hivatalos meghatározása, de ennél sokkal többről van szó! Bárhol jó szolgálatot tehet egy fa hintaágy, amely gondoskodik arról, hogy kipihenjük a mindennapok fáradalmait.

Akár kerti árnyékolóként a tűző napsütésben, vagy ideiglenes menedékként használja rosszabb időben, tapasztalni fogja, mennyire megkönnyíti életét, és javítja hangulatát egy ilyen hintaágy. Ahelyett, hogy azzal bajlódna, hogy a kertjében lévő fák közé hálót feszít, próbálja ki az igazi kényelmet fedett hintaágyainkban! Termékeink vitathatatlan előnye továbbá, hogy többféle méretben kaphatóak, így saját ízlése szerint választhatja ki álmai hintaágyát. Mindemellett persze egy ilyen bútor sokkal strapabíróbb és hosszabb élettartamú, mint házi készítésű változata, az alapos kezelésnek és festésnek köszönhetően. Böngésszen hát kínálatunkban, illetve keressen fel minket üzleteinkben, hogy Ön is ki tudja választani az Önnek legmegfelelőbb hintaágyat!